torstai 11. kesäkuuta 2020

Notkeampi uusinta eilisestä

Torstaina keli oli taas parissakympissä ja menomatkalla kamala ikävä Hemppaa. Jatkoin taas Unalla. Humma oli tammapihatossa sisällä, selvästi ötököitä paossa. Eiliset pihkajäljet olivat ehkä aavistuksen lisääntyneet.

Tunnille tuli 6 ratsukkoa ja ohjelma oli sama kuin eilen. Ensin pitkin ohjin käynnissä lävistäjiä. Sitten vähän ohjia tuntumalle. Enemmän eteen. Sitten sama ravissa. Lävistäjät vähän isommin. Aika kankeasti lähti mutta rupesi paranemaan vertyessä. Sain ehkä käteni pidettyä tänään elävämpinä, sillä tamma oli tänään selvästi eilistä notkeampi. Verkkalaukkoja ei taidettu tänään ottaa.

Välikäynnit (paljon pöriseviä kärpäsiä) ja sen jälkeen väistöjä lävistäjille eiliseen tapaan. Tänään oli vähän parempi takapuolituntuma takajaloista. Ei ollut niin työlästä. Vasenta asetusta piti yhä houkutella. Pääty-ympyröillä oli tänään ohje väistättää takasia ulos. Käynnissä hyödyllistä, ravissa tuli testattua puolipidätteiden läpimeno. Laukassa oli helpompaa mennä vain ympyrän kaarta ja taivuttaa. Taisin silti ohjeesta vähän väistättääkin.

Tänään tultiin lopuksi pari kertaa väistöt myös laukassa. Tai siis sai taas ajatella sulkua. Tämä olikin yllättävän hankalaa sekä minulle että Unalle. Alku oli kankea mutta vähän parani. Harmi vaan että open kehuessa kuski roikkui liikaa sisäohjassa.

Loppuraveissa piti taas päästää pidemmälle ohjalle. Hyviä hetkiä muttei ihan tasaista. Vähän jolkottelun rajoilla.

Meni eilistä paremmin mutta ratsu ei ollut yhtä tasaisen pyöreä kuin mitä parhaimmillaan. Aavistus löysää.

Ongelmia:
yhä takaset pari kertaa putosivat pienesti
ötökät kiusasivat ja pörisivät (kärpäsiä, pari hyttystä)
olisin yhä kaivannut enemmän opetusta

Parannusta:
selkäni ei kipuillut ratsailla
oli taipuisampi kuin eilen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora