perjantai 5. kesäkuuta 2020

Koulutunnin tehtävien uusinta itsenäisesti

Perjantaina menin ratsastamaan Unalla itsenäisesti. Töiden jälkeen väsytti ja lähtöni vähän viivästyi. Luulin että on paluuaikataulu, joten olin tallilla superripeä. Una oli hetkessä varustettu ja vähän kuuden jälkeen olin ratsailla. Tänään viritin videokamerani taas kuvaamaan menoamme.

Keli oli viilennyt noin viiteentoista asteeseen ja oli pilvistä. Silti liuta hyttysiä seurana.

Etukäteen en pahemmin suunnitellut mitä tekisin mutta nopeasti päädyin tekemään eilisen tehtävät uusintana läpi. Alkuverkassa en nyt niin suurella intensiteetillä hakenut pyöreää niskaa. Taivuttelin kyllä. Una oli epätavallisen löysä. Tuli huomattavasti eilistä paremmin, nopeammin ja kevyemmin pidätteistä takaisin. Mutta ei lähtenyt jalasta kunnolla eteen. Nyt olisi melkein voinut olla kannukset ja kouluraippa.

Alkuun menin siis vain askellajit läpi. Laukat olivat aika kulmikkaita. Aika kaukana eilisestä lopputunnin menosta. Yhtenä taka-ajatuksena videokameran virittämiselle oli katsoa painuuko Una kuolaimen taakse kun pyöristyy niskasta. Tänään ei vaan päästy ihan sinne asti. Eilen taas piti keskittyä ihan muihin asioihin kuin niskaan.

Välikäyntien jälkeen jatkettiin käynnissä väistämällä takaosaa uralta sisään. Nyt tajusin hidastaa riittävästi ja ratsastaa pidätteet loppuun asti. Löytyi väistökin. Unan vatsalihasten käytöstä sen sijaan en osannut sanoa juuri mitään. Tehtiin jokunen kierros kumpaankin suuntaan ja sitten vielä lyhyesti molemmat suunnat uudestaan. Parani kyllä loppua kohti. Oikean jalan väistö oli taas helpompi.

Näiden lomassa tein päätyihin ympyröitä ravissa temponmuutoksilla. Yhä oli vähän löysää. Edes suunnanmuutoslävistäjä keskiraviajatuksella ei saanut Unaa leiskumaan. Eilen lähti todella paljon paremmin.

Sitten ympyrällä väistin käynnissä takaosaa ulos. Tämä osuus sentään lähti helpommin kuin eilen. Mutta jotain taisi jäädä yhä vähän puolitiehen, sillä Una ei parantanut menoaan yhtä hienosti kuin eilen. Ravi rupesi olemaan tasaisempaa tämän jälkeen ja temponmuutoksetkin onnistuivat. Mutta ei niin letkeää ja tasaista kuin olisin halunnut. Laukatkin paranivat alkutunnista mutta niistäkin tuli vain kelpoja. Ei hohdokkaita. Vasta tässä vaiheessa muistin että eilen otettiin jo jossain aiemmassakin vaiheessa tehtävien lomassa pari laukannostoa. Taisi olla ympyrällä takaosaa ulos väistäessä. Ne unohtuivat tänään.

Tein vähän temponmuutoksia laukassa mutten saanut kunnon työntöä takaosalle. Ehkä olin tänään taas vähän liian kiireisenä vain tekemässä enkä tunnustellut tarpeeksi. Vaikken pahemmin katsellutkaan kelloa.

Loppuraveissa Una oli ihan ok. Tuli tasaisiakin pätkiä ja kantoi ok. Muttei ollut erityisen letkeä ja taipuisa. Tänään taisin olla taas vähän kankea kädestäni, sillä aika monesti tunnin aikana huomasin humman aukovan pidätteistäni suutaan. Eilen en ehtinyt kiinnittää moiseen huomiota. Mutta viikko sitten itsenäisellä suu pysyi mielestäni kiinni. Toki silloin humma sai ehkä olla vähän pidempi ja vapaampi. Nyt päästiin ehkä sitten helpon B:n muotoon?

Loppukäynnit talutin taas maasta ja keräsin samalla sekä meidän että muiden läjät. Ratsailla meni n. 51 minuuttia. Loppuhommat tallissakin sain tehtyä nopeasti ja koko reissuun meni vain vähän yli kaksi tuntia. Sisältäen auton tankkaamisen. Ja tallimatkaa tosiaan se 25 km/suunta eli n. 25 min.

Ongelmia:
yhä hyttysiä
vähän löysä ratsu
ei (tietenkään) ollut yhtä hyvä kuin eilen opetuksessa
videolta ei selvinnyt painuuko kuolaimen alle

Parannusta:
kerrankin superripeä tallireissu
parani loppua kohti

Videokamerani kuvaili menoamme. Näyttää siltä ettei kuski vaadi ihan tarpeeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora