torstai 4. kesäkuuta 2020

Hyttysiä ja tarkkaa opetusta

Torstai-iltana oli ensimmäinen koulutunti Suskin kanssa Unalla. Tuntilaiset taas yllättivät ja lähtivät loppukäynneille maastoon. Varustin Unan pikapikaa loppuun ja lähdettiin kiertämään peltolenkki alkukävelyiksi. Aika paljon hyttysiä puskissa! Una ei olisi halunnut kävellä vaan ehdotti ravia. Lämmintä oli +23°C vaikka aloitettiin vasta kasilta.

Valitettavasti hyttyset eivät jääneet puskiin vaan seurasivat kentälle. Unaa hermostutti pahasti. Hyttyset jyystivät kuskia käsivarsista ja niskasta.

Ehdin ruveta hölkkäilemään kun ope tuli. Una oli suht ok ja tasainen. Open kanssa keskusteltiin pohjatiedot läpi ja sitten katseli hetken kun verkkailtiin. Hetki ravia, ympyröitä ja suoraa uraa. Laukkaa aika lyhyet pätkät molempiin suuntiin.

Kommentti oli että lähdetään rakentamaan lihasta ylälinjaan tms. Humma kantamaan itsensä kunnolla.

Alkuun tehtiin väistöjä käynnissä. Uralta takaosa sisään. Pidätteet kunnolla läpi ja sitten pohkeesta sivulle. Una ehdotteli sen sijaan lisää vauhtia. Kuskin piti istua suorassa. Vasenta pohjetta kuunteli huonommin kuin oikeaa. Eikä kaivattu mitään vähän sinnepäin hiipimistä vaan kunnon alleastuntaa. Ja pidätteet yhä kunnolla läpi. Lähes seis.

Lyhyille sivuille tehtiin ensin temponmuutoksia käynnissä. Lopulta ötököiden takia tehtiin raviympyrä temponmuutoksilla. Ajattele seinä eteen. Pidätteet loppuun asti. Sitten rentoudutaan kädellä. Ja jalasta eteen eikä vain päästämällä.

Näitä tehtiin molempiin suuntiin. Kuski joutui lätkimään hyttysiä itsestään aika paljon. Una ravisteli välillä päätään, välillä koko humma heilui. Mehiläistarhaajan hattu olisi ollut hyvä. Laahuksella maahan asti.

Välikäyntien jälkeen tehtiin väistöjä käynnissä ympyrällä. Menikin hankalaksi. Oikeassa kierroksessa sekä humma meni kaulasta liikaa mutkalle että valui lapa edellä kohti aitaa enkä huomannut. Käännä vasemmalla jalalla. Pidätä kunnolla, sitten jalka pyytää sivulle. Tehtiin tässä myös muutama laukannosto. Välillä jatkettiin väistöjä myös suoraa uraa eli yhä takaosaa ulos. Rupesi tulemaan pikkuhiljaa enemmän hyviä pätkiä. Toki yhä monesti Una ehdotti pohkeesta vauhdin lisäämistä ja olisi halunnut mennä pidätteistäni läpi. Piti olla hyvin täsmällinen. Hidasta istunnalla. Alleastuminen ja kylkien kantaminen parani.

Lopulta jäätiin ympyrälle ja tehtiin siinä temponmuutoksia ravissa. Pääni ehdotti kahdesti ympyrän aikana mutta tiheämmin, kaipasi ope. Tuli aika hyväksi! Sitten nostettiin laukka. Ensin oikea. Todella nätti ja tasainen nosto. Ihanan tasainen, aktiivinen ja rullaava laukka, jossa sai tehtyä temponmuutoksia ihanan pienillä pyynnöillä. Ei mennyt mutkalle eikä valunut aidalle kun sain lantioni käännettyä menosuuntaan. Heittämällä paras oikea laukkamme tähän asti!

Vasen laukka nousi vähän löysemmin eikä ollut ihan yhtä super. Ei tosin huono sekään. Sen jälkeen hetki vielä temponmuutoksia ympyrällä ravissa ja taas piti muistutella ensin pidätteet kunnolla loppuun asti. Ope sanoi että hyvä helpon A:n ravi.

Siitä saatiin jäädä keventämään ympäriinsä ja lopulta käyntiin. En kävellyt kovin pitkään selästä vaan tulin alas ja keräsin kentältä läjät. Sekä meidän että aiemmat. Unaa rupesi hermostuttamaan hyttyset ihan kunnolla ja yritin suoriutua suht ripeästi talliin.

Ongelmia:
tsiljoona hyttystä
hyttyset haittasivat käyntityöskentelyä pahasti
väistävästä pohkeesta Una ajatteli lisää vauhtia
kädet tulivat pidättämisestä kipeiksi

Parannusta:
hienoin oikea laukka tähän asti
meno parani tunnissa kovasti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora