maanantai 22. kesäkuuta 2020

Taas vähän alkua

Maanantaina auton mittari näytti +24°C tallille ajellessa. Ratsukoita tunnille tuli 6 ja minulle taas Una.

Alkukäynneissä humma oli kummallisen vetämätön ja sitä piti pyytää kävelemään reippaammin. Oikein kun tunnusteli niin käynnissä oli ehkä jotain vähän kummallista. Mutta kun otettiin ohjat tuntumalle ja rupesin taivuttelemaan niin ei enää huomannut.

Ope kysyi mitä tahdotaan tehdä. Toivoin koulua ja hävisin puomeille.

Ravissa Unan takaset putoilivat taas useamman kerran alta. Pidin ohjat tuntumalla ja jatkoin jumppailua. Alitajuntani huuteli taas vainoharhaa että ratsu on kankea. Yritin olla kuuntelematta. Una kulki suht pyöreällä niskalla mutta yhä vähän haluttomasti.

Oikeassa kierroksessa tultiin päädyn puomeja sangen kellontarkasti. Yritin tähdätä hyvin keskelle. Jopa vähän ulkolaidasta askelta venyttäen.

Kun yleisöstä huikattiin että Una ontuu niin asiaa ei voinut enää sivuuttaa. Ohjat tuntumalla takapuolituntumani epämääräisyyteen oli hyvin vieno. Kun päästin ohjat pitkiksi niin oikeassa kierroksessa sen tunsi selvemmin, vasemmassa tuli vain muutamia huonompia askeleita. Ei silti ontunut vaan oli jäykän tuntuinen. Open kanssa arvottiin että mitä tehdä. Lopulta ehdotti että jatkan vielä ravissa ja katsotaan. Nyt ei ollut itselläni selkeitä mielipiteitä suuntaan eikä toiseen.

Vasen kierros meni aika höpöksi kun keskittymiseni meni. Ei osuttu puomeille, asetus hukkui ja Una valui reitiltä sisään. En muista ravasinko sen jälkeen vielä hetken pitkin ohjin ennen välikäyntejä.

Arpominen open kanssa jatkui. Ei selvästi huono muttei ihan normaalikaan. Selvästi huonompi kuin eilen mutta parempi kuin keskiviikkona. Helpottaisi jos tietäisi mikä on vikana. Auttaako vai pahentaako liike. Lopulta päätimme että parempi pelata varman päälle ja lopettaa tunti kesken. Viime aikojen kokemus on opettanut että harvemmin työnteolla menee paremmaksi.

Vein siis ratsun tallin ja kylmäsin jalat. En oikein keksinyt mitä muuta voisin tehdä.

Ongelmia:
Una ei ollut ihan priima
muutamia paarmoja

Parannusta:
lämmin keli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora