keskiviikko 3. kesäkuuta 2020

Satula hukassa

Keskiviikkona tuppauduin taas lisätunnille. Unalla oli ollut eilen vapaa, joten mietin että ehkä ihan hyvä että ratsastan sillä itse ennen torstaina tulevaa kouluvalkkuamme.

Humma vietiin talliin juuri kun saavuin paikalle. Alkuverkattiin ensin ilman hevosia muiden tuntilaisten kanssa pihalla. Lopulta näytti siltä että pakko mennä itse talliin varustamaan. Onneksi siellä oli hiljaista. Mutta varusteet oli siirretty karsinoilta ja satula oli kadonnut. Satulahuoneessa Unan paikalla oli joku ihan kumma satula ilman jalustinhihnoja ja vyötä. Omaan silmääni ei sattunut mitään muutakaan. Eikä muillakaan satulaa etsivillä ihmisillä. Elviiran koulusatula löytyi lopulta Veksun selästä mutta Veksu jatkoi meidän tunnillemme. Menin siis ilman satulaa. Eihän se ole niin satulan päälle.

Lämmintä oli +18°C. Keli pilvessä ja tuli pieni sadekuurokin. Miinuksena hyttyset. Ratsukoita oli tunnilla vain 5.

Alku mentiin kovin samoin kuin maanantainakin. Itsekseen pysäytyksiä käynnistä. Tosin nyt en saanut Unaa niin nopeasti niin letkeäksi. En tiedä vaikuttiko eniten satulattomuus, eilinen vapaapäivä vai mikä. Pyörittelin voltteja ja taivuttelin.

Sitten ruvettiin tulemaan taas pituushalkaisijaa suoraan kohti opea ja takapäätyä. Pitkille sivuille tehtiin loivat kiemurat volteilla. Ei suoritettu ihan parastamme muttei onneksi pahintakaan. Pientä kiemurointia.

Alkuravissa keventelin vähän siellä sun täällä. Haittasi muuhun ratsastukseen keskittymistä. Una oli taas ravissa helpompi ja suorempi. Tein vähän temponmuutoksia. Ratsu tuntui pitkähköltä ja jos yritin lyhentää niin yritti painaa ohjille. Jokusen kerran tuli kommenttia lyhentää ohjia. Niitä ei olekaan kuulunut hetkeen.

Välikäyntien jälkeen tultiin laukat. Taas nosto ravista pituushalkaisijan keskellä. Pitkille sivuille loivat kiemurat. Meille ohjeeksi asetus kaaren suuntaan kuten jo teinkin. Tie meni sen takia välillä vähän kulmikkaaksi.

Ensimmäinen laukannosto epäonnistui ja tuli lentoravia. Ennen kulmaa sain kuitenkin laukan. Loput nousivat mutta nyt vaativat jalan mukaan. Silti yhä aavistuksen löysiä nostoja. Ohje oli tulla linjan lopuksi avoa ennen käännöstä. Ja vähän lyhentää ja koota laukkaa. Sisätakanen astumaan alle. Yritin. Taas laukassa liikuin eniten selässä ja laukka hiersi vähän takapuoltani.

Loppuravit kevensin ja tässä vaiheessa sujui jo ongelmitta. Samalla pyysin Unaa vähän pidemmälle kaulalle. Lopuksi loikkasin taas alas heittämällä oikean jalan ensin kaulan yli.

Tunnin jälkeen kadoksissa ollut satula löytyi satulahuoneesta. En ole varma eikö vain huomattu sitä vai oliko se jossakin omilla teillään ennen tuntia. Mutta hyvä että löytyi.

Ongelmia:
satulaa ei löytynyt ennen tuntia
hyttysiä
hetkittäin tehtävillä oli ruuhkaa
ensimmäinen laukannosto epäonnistui
laukassa takapuoleni taas vähän hiertyi

Parannusta:
satulattomuus ei pahemmin haitannut
perusnäppärää menoa ilman suurempia ongelmia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora