maanantai 30. maaliskuuta 2020

Isosti eteen

Maanantaina menin taas tunnille. Päivän viimeiselle seitsemänneksi kuskiksi. Listaan minulle oli alunperin jaettu Vegas mutta koko jako oli pyöritetty uusiksi ja ratsu oli vaihtunut Danaan. Nyt en ollut pahoillani, sillä olin muutaman päivän pohtinut että Danalle pitäisi antaa uusi mahdollisuus koulutunnilla. Enkä ollut onneksi kovin poikki.

Dana oli hoitaessa kiltisti. Suitsiessa taktikoin ja jätin ohjat ihan korvien taakse. Kuolaimet sujahtivat sangen sukkelasti suuhun eikä Dana nostanut päätään. Lopulta huomasin että ohjat olivatkin jääneet korvien väliin ja olivat niskahihnan alla. Hups! Tämä oli onneksi helposti korjattu.

Keli oli nollan tuntumassa. Kenttä onneksi vielä pehmeänä. Pilvetön keli ja kesäajasta johtuen vihdoin oli valoisaa läpi tunnin!

Alkuun taivuteltiin käynnissä. Dana oli kankea enkä saanut siihen oikein otetta ennen kuin lähdettiin raviin. Kuviona tultiin vähän tavallista lyhyemmät lävistäjät joka kerta. Eli koko tunti kahdeksikolla. Reitti oli ovelasti merkattu aidan tolppien päälle laitetuilla tötteröillä. Innovatiivista.

Alkuun Dana vähän kiemurteli lävistäjillä mutta pikkuhiljaa oppi reitin. Lävistäjillä piti pyytää enemmän eteen. Lähti aika nihkeästi, ei kuunnellut jalkaa (eikä kannuksia) ja päädyissä ympyröillä en saanut taipumaan. Ope ehdotti pidempää ohjaa, sitten hukkasin tuntuman. Lopulta kokeilin ottaa sisäohjasta. Dana käänsi vain kaulaa ja avasi suuta. Yh, ei selvästikään näin. Sisäjalkaa ei kuunnellut kovin hyvin kumpaankaan suuntaan. Lopulta vasenta kuitenkin paremmin.

Keskiraviyritykset lähtivät pikkuhiljaa sujumaan paremmin. Tuli kehuja tasaisesta tahdista vaikka unohdin taas koko tunnin miettiä tahtia. Unohdin myös sen jälkeen vaikka sitä kehuttiin. Välillä ehdotettiin alas istumista. Kamalaa hytkymistä. En ihmettele sillä humma ravasi selättömänä. Jos laukka onkin kehittynyt niin ravi on mielestäni mennyt huonompaan suuntaan. Itseäni hankaloitti myös koulusatula, jota polveni halusivat taas kovasti puristaa. Alaselkää pyöreämmäksi, ehdotti ope. Ihmettelin lähinnä ettei selkäni sanonut harjoitusravista mitään pahaa. Toki sitä ei kovin kauaa menty.

Välillä siis mentiin kaikkialla reippaasti eteen, välillä haettiin päätyihin lyhyempää ja kootumpaa ravia. Danalta löytyi vain pitkä tai löysempi. Vasemmassa kierroksessa rupesi hiljalleen rentoutumaan. Ope ehdotti jo aiemmin että yritä ratsastaa Danan kaula alemmas. Yritin kyllä mutta ei siitä oikein mitään tullut. Välikäynneissä herättelin sitä jalasta eteen ja vähän väistämään. Plussaa että tänään raippaa sai käyttää ilman protestipotkuja/pukkeja.

Laukat mentiin pääty-ympyröillä. Me isompilaukkaisten hevosten päätyyn Unan ja Riian kanssa. Laukassa Dana rentoutui ihan itsestään ja eteni rauhassa ja tasapainossa. En tiedä tehneeni mitään. Opekin kehui että hieno aloitus.

Laukassa tehtiin samoin temponmuutoksia. Välillä isommin eteen, välillä kooten. Dana pysyi yllättävän tasaisena. Meni eteen mutta kokoamisyrityksistä pudotteli välillä raville. Nopsaan sai laukan takaisin mutta väliin tuli vähän omia heilumisia. Ensimmäinen kierros eli vasen oli helpompi. Oikeassa tuntui yhä ettei kuunnellut sisäpohjetta. Oikeassa kulki parhaiten volteilla. Välillä piti volttailla välimatkojen takia ja pari kertaa meinasi olla vähän ahdasta. Mutta laukkaosuus oli ehdottomasti tämän tunnin paras pätkä.

Loppuraveissa vasen kierros oli parempi, oikea oli yhä sangen kankea.

Tämän päivän suurin plussa oli humman tuijottelemattomuus. Tavallista takakulmassa joka kierroksella jännittymistä en oikein jaksa. Nyt sitä ei ollut. Ehkä hepo keskittyi hommiinsa? Kuskikin yritti tänään vähän positiivisemmalla asenteella. Tämä oli tosiaan vasta toinen ohjattu koulutuntini Danalla. Edellinen oli kesäkuussa. Välissä toki puomeja ja itsenäistä ym.

Ongelmia:
en saanut taipumaan enkä rentoutumaan ravissa
polveni halusivat puristaa liikaa
keskiraviyritelmässä istuminen oli kamalaa pomppimista
pudotteli laukan kokoamisyrityksistä raville

Parannusta:
selkäni ei suuttunut harjoitusravista
Dana ei suuttunut raipasta
laukka oli tänään ehdottomasti helpoin askellaji
laukkaan sai eroja
ei säikkynyt yhtään
ei tullut pimeää!

Kati videoi pari pätkää laukoistamme (hankalampi oikea kierros):



***

Maaliskuun hevosmenot:

 Assi 75 e
 Tallinmäki
 286 e
 Heponiitty
 76 e
 tunti Masalla (opetus) 12 e
 luento 30 e
 hiihtoratsastuskisat 22,5 e
 eläinlääkäri 474,33 e
 yht. 975,83 e

Lisäksi lähes satanen bensoihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora