sunnuntai 15. maaliskuuta 2020

Tupuna maneesiesteillä

Sunnuntaina oli hyppypäivä. Pääsin vikalle tunnille mukaan neljänneksi. Mutta lopulta mukaan tuli vielä viides kuski. Ratsukseni tuli Tupu. En olekaan ihan varma olenko ennen hypännyt sillä Isolan maneesissa. Tänään mentiin siis taas maneesille.

Olin aika passelisti ajoissa. Silti lähdettiin vähän viime tipassa liikkeelle ja muut kävelivät niin hitaasti että Tupun kanssa piti pysähdellä odottelemaan. +2°C ja lumen määrä väheni. Edellinen porukka tuli jo tiellä vastaan.

Tupun kanssa oli helppoa. Hankalinta oli taas rento taivuttelu. Humma meni mieluummin aika suorana. Laukassa mentiin kevyttä- ja esteistuntaa. Tupun kyydissä tämä oli helppoa. Yritin myös suoristaa ratsua ja mennä kulmiin asti. Meno oli aavistuksen uneliasta enkä saanut suuremmin hereille.

Laukan lomassa ruvettiin hyppäämään kulmasta ristikkoa. Ensimmäisellä kerralla Tupu vähän kompastui ja minä avasin oikean nyrkkini. Ohja tipahti siis kädestä. Sen jälkeen meni paremmin, molempiin suuntiin.

Tultiin myös pitkä kaareva linja. Tupua ei portit kiinnostaneet. Unohdin laskea laukkamme väliin. Ehkä 7? Toisella kerralla tultiin lävistäjäeste perään.

Sitten tultiin myös lyhyt kaareva linja viidellä askeleella. Sen jälkeen piti jatkaa suoraan. Minä tähtäsin suoraan kohti kulmaa ja käytiin kulmassa korjaamassa laukka ravin kautta. Eipähän kaatunut sisään.

Lopuksi vielä sarja. Väli oli kuulemma lyhyt mutta silti ekalla kerralla väliin tuli ylimääräinen kakkosaskel. Lisää vauhtia ja päästiin yhdellä kuten piti.

Lopuksi tultiin vielä rata, 10 hyppyä. En katsellut korkeuksia mutta esteet nousivat Tupulle ja Danalle vähän. Max 80. Turvallisen pientä. Ykkönen keilattiin alas mutten ollut siitä pahoillani. Pääsääntöisesti sujui ihan asiallisesti mutta kummallista leväperäisyyttä oli mukana. Saattoi taas vyöryä laukan korjauksissa. Nyt lähti hyvin ajattelemaan itse eteen. En muista kovin kummallisia hyppypaikkoja mutta jotain kiemuraa saattoi olla.

Loppuverkkoja ei otettu vaan purettiin esteet. Paluumatkalla satoi taas ihan reilusti lunta. Vaikka oli plussalla.

Ongelmia:
muutama huonompi hyppy
en muista saaneeni parannuskehotuksia
en siis oikein oppinut mitään
noin yksi pudotus

Parannusta:
Tupu hyppäsi reippaasti ja empimättä
ei kanttaillut pahemmin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora