maanantai 16. maaliskuuta 2020

Issikkasimulaattori

Maanantainakin päädyin tunnille. Minut oli kuitenkin unohdettu listasta, joten sain valita ratsuni poneista. Kaipasin helppoa ratkaisua ja valmiina olevaa hummaa, joten nyt tuli vihdoin Viola.

Aurinko oli laskenut, muttei ollut vielä pimeää. Ehdin käydä pikapeltolenkin Hempan kanssa ennen tunnin alkua. Tällä kertaa riimulla ja humma olikin oikein asiallisesti. Oli vähän turhankin rentona, sillä en meinannut millään saada raviaskeleita irti. Lopulta löytyi ravikin. Eilistä huonompi. Ei kolmijalkainen mutta omaan silmääni kuitenkin ep. Sen jälkeen vainoharhani sanoi että käyntikin meni kulmikkaammaksi.

Keli oli nollassa ja vajui siitä hieman pakkaselle. Eilisen lumisateet oli kadotettu kentältä käsittämättömän hyvin. Tunnille tuli 7 ratsukkoa.

Viola näytti pieneltä. Onneksi ei ollut hirveän kapoinen. Omistajan mukaan Villeä ja Maraa pienempi (eli ehkä jotain 145 cm korkea). Tämän on jälkeen vielä Ville ja Kingi poneista menemättä. Muut (Tuutti & Kiri) ovat aivan liian pieniä.

Tänään lähdettiin hakemaan suoristuksia alusta asti. Itse olisin mieluusti taivutellut volteilla. Ope sanoi että Violaa pitää ratsastaa ihan rohkeasti eteen. Ponin meno tuntui hitaalta ja luulin jo monesti että vauhtimme riittää. Ravissa meni sitten kipitykseen ja altajuoksuun. Pitää muistaa myös pidätteet. Alkutunnista sormeni jäätyivät. Pidin ehkä vähän liiankin lyhyttä ja napakkaa ohjaa?

Molempiin suuntiin suoruus parani sillä kun ajattelin lapoja vähän sisemmäs. Tehtiin myös keskiympyrä mutta yhä kaipasin taivuttelupaikkoja. Kulmissa ei ehtinyt tarpeeksi. Alkutunnista Viola oli aika epätasainen edestä. Ope sanoi että tasoittuu kun rupeaa työntämään paremmin takaa. Siihen asti tuli välillä päänheilutuksia kun ei tykännyt tuntumastani tai pidätteistäni tms. Sain sen kyllä eteen mutta oikea vaikuttaminen ja pidätteiden läpimeno jäi vähän puolitiehen.

Laukassa tultiin 3 sivua ja keskiympyrä laukassa. Yhä samalla suoruusajatuksella. Nosto pitkän sivun alusta vasta suoralla hevosella. Ehkä kolmesti tunnin aikana tuli väärä. Aloitettiin vasemmasta kierroksesta ja ensimmäiset nostot olivat kummallisia. Ravia, jotain issikointia ja sitten vasta laukka. En oikein tiedä mitä ponin jalat tekivät välissä. Laukkaa piti ratsastaa reippaasti eteen jotta pysyi kolmitahtisena. Oikeassa laukassa kaikki oli helpompaa. Molempiin suuntiin ainakin ympyrällä löytyi jo pieniä rentoja hetkiä.

Laukkojen jälkeen harjoitusravi oli vihdoin rentoa, ryhdikästä ja hyvin etenevää. Näytti varmaan nätiltä mutta tarkemmin katsellessa saattoi huomata ettei poni ollut vieläkään avuilla vaan välillä hermostui viskelemään päätä kun yritin pidättää tai taivuttaa. Suoraan puksuttaminen onnistui hyvin. Varmaan pari lisätreenikertaa auttaisi. Mutta Violakin oli sen kokoinen ettei ole vastustamatonta himoa päästä menemään sillä enempää. 10 cm lisää korkeutta niin olisi laatupeli. Useampi ihminen kommentoi ennen tuntia että Viola on parantanut kovasti siitä mitä oli tullessaan. Ehkä ihan hyvä että pääsin testaamaan sen vasta nyt.

Ongelmia:
oli vähän pieni
alkutunnista sormeni jäätyivät
meni melko pitkään että ruvettiin löytämään yhteistä säveltä Violan kanssa
laukannostot olivat alkuun kummallisia
laukka meinasi helposti jäädä nelitahtiseksi

Parannusta:
töppöjalkani asettuivat ihan asiallisesti ponin ympärille
oli suht suora
ravi parani loppua kohti kovasti
käyttäytyi asiallisesti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora