torstai 5. maaliskuuta 2020

Tasavauhtisempaa

Torstaina menin taas itsenäisesti Assilla. Kummasti taas töiden jälkeen piti vain syödä välipalaa, vaihtaa vaatteet ja lähteä tallille mutta unohduinkin juomaan teetä ja nettiin. Ei siinä kovin paljon yli tuntia mennyt mutta silti ratsastukset menivät taas iltapuuhiksi.

Annoin Assille lohdutusporkkanan ennen kuin menin hoitamaan sitä. Ettei ihan tyhjin vatsoin tarvitsisi lähteä hommiin. Vaikka tuskin yksi porkkana paljoa ison hevosen vatsassa lohduttaa.

Tänään luvassa oli taas estesatula ja vyö tuntui lyhentyneen entisestään. En ole ihan varma onko Assi lihonut vai oppinut pullistelemaan. Vai sekä että. Mutta pidempi vyö helpottaisi elämää.

Maneesi oli tyhjä kun mentiin sinne. Hetken päästä tallikaverikin tuli ratsastamaan. Lopulta unohduttiin juttelemaan ja alkukäyntimme venähti 20 minuuttiin.

Assille toivottiin yhä kevyempää päivää, joten pidin työskentelypätkät taas suht lyhyinä enkä laukannut kovin pitkiä pätkiä putkeen. Alkuun Assi taas yritti vähän tuijotella kirjaimia. Oli myös tavalliseen tapaansa alkuun vähän hidas. Itseni löysin ensin tuijottelemasta ratsun niskaa. Katse eteen ja ryhti kuntoon. Keventäessä painoa pois jalustimilta. Rennot kädet ja tasainen tuntuma.

Taas rupesin työstämään alkuraveista asti enkä vain humputellut. Ei toki mitään niputtamista mutta ohjat tuntumalle ja ratsu taipumaan. Auttoi myös tuijotteluihin kun sai muuta mietittävää. Alkutunnin laukassa tuli ihan yllättävän iso säikkyreaktio oven luona. Spurttasi varmaan viitisen metriä. Pysyin vakaasti kyydissä. Ilman satulaa olisi ollut jo tekemistä.

Tänään välikäynnit eivät auttaneet vauhtiin kovin suuresti. Yhä oli enempi hidasta. Ei sitten juossut altakaan. Enemmän taisi auttaa itseni paremmin asemointi. Huomasin peileistä että Assi aukoo ravissa suuta. Osasin sitten rentouttaa kättäni sen verran että aukominen loppui tai ainakin väheni.

Tein tänäänkin muutamia laukannostoja peiliä kohti irti urasta. Suoremmin jo kuin maanantaina. Pohdin että peiliä kohti ehtisi tehdä enemmänkin siirtymiä mutta päätin jättää sen seuraavalle maanantaille. Lopuksi sain pätkät ryhdikästä laukkaa molempiin suuntiin. Välissä maneesissa kävi yksi heppa talutuksessa.

Loppuverkkaravit meni ihan asiallisesti. Ryhdikäs ja tasainen. Lopuksi annoin vähän pidempää ohjaa. Pidensi muotoa mutta ei pysynyt enää tasaisella tuntumalla.

Annoin taas kävellä loppuun niin pitkään kuin halusi. Tänään se vaatikin vähän kärsivällisyyttä. Laitoin silmät kiinni ja pidin satulasta. Nyt oli vakaampi olo. Kun maneesiin tuli taas seuraa niin piti lopettaa enin haahuilu. Silti meni 25 minuuttia että Assille riitti. Ehkä työskentelyvaihe oli sen mielestä liian lyhyt tai kevyt?

Ongelmia:
oli alkuun vähän hidas
yhä yritti vähän tuijotella
laukassa tuli poikkeuksellisen iso säikkyliike

Parannusta:
malttoi keskittyä työskentelyyn
oli taas lopuksi kiva

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora