lauantai 14. maaliskuuta 2020

Hevostunti ja lievää vyörymistä

Lauantaina menin taas yhden tunnille. Koronasta huolimatta tunnit pyörivät ainakin toistaiseksi normaalisti. Pakkasta oli viisi astetta, lumipohja autoteillä ja kirkas aurinko.

Listalla yllätyin kovasti: Una. Kiva päästä sillä näin pian myös koulutunnille. Hoitaessa oli yhtä kiltisti kuin viimeksikin.

Vasta kentällä tajusin kuinka kovasti tuulee. Meinasin jo riisua toppaliivin mutta jätin sen päälle. Sen kanssa oli hyvä. Välikausihanskoissa sen sijaan sormet jäätyivät. En tajunnut että se voisi tällä auringolla olla mahdollista. Ratsukoita tunnilla oli 5 ja tänään poikkeuksellisesti pelkkiä hevoskokoisia mukana.

Tammailme tunnin jälkeen.
©Anu

Kentältä oli poistettu jää, joten pohja oli ns. sulana. Käytännössä kuitenkin suht koppuraisella hiekalla.

Unohdin jo tarkemmin mitä tehtiin. Keskiympyröitä ainakin. Olisin itse kaivannut enemmän voltteja ja taivuttelua mutta sain ne vasta laukkatehtävän ohessa kun rauhoittelin vauhtia ja pidin välimatkoja.

Ravissa ei taidettu tehdä sen kummempaa kuin suoraa uraa ja keskiympyrää. Ehkä.

Vähän iloisempaa naamaa.
©Anu

Laukkaosuus mentiin niin että keskiympyrälle tuli myötälaukka ja tallin puolen pitkälle sivulle vastalaukka. Muualla harjoitusravia ja voltti vasta-asetuksella ennen vastalaukkaa. Una nosti kaikki laukat näppärästi kuten pyysin. Alkuun tuntui siltä että istuntani seilaa laukassa hirmuisesti. Ope kaipasi kootumpaa laukkaa ja se auttoi. Auttoi myös laukasta raviin siirtymisiin, jotka olivat sangen vyöryviä. Vastalaukassa piti myöhemmin vaihtaa asetustakin. Onnistui.

Tein omin lupineni väleissä paljon ravivoltteja. Vasta niillä Una rupesi myötäämään niskasta. Edelleen taisin jäädä volteilla liikaa kiinni sisäohjaan ja jalkani eivät tehneet oikein mitään. Lisäksi tamma rupesi makaamaan ohjilla. Mutta näytti varmaan suht nätiltä.

Samat laukkakuviot tehtiin molempiin suuntiin. Oli puolierot mutten muista enää tarkemmin millaiset. Loppuravissa sama juttu. Muistaakseni vasempaan kierrokseen keveni hetkeksi ohjalle. Oikeassa en saanut samanlaista aikaan.

Käyntivoltit ja väistöt olisivat saattaneet auttaa saamaan hummaa paremmin apujen väliin. Tänään oltiin vasta siinä pisteessä että jos myötäsin sisältä niin turpa kääntyi ulos.

Unan paras pose.
©Anu


Ongelmia:
alkutunnista sormet jäätyivät
Una ei ollut kovin kevyt ohjalle
en saanut sisäpohkeen ympäri
sisäohjasta hölläämällä turpa kääntyi ulos
pohkeenkäyttöni oli aneemista
ravissa yritti kiiruhtaa
laukassa oli alkuun vyöryvä
alassiirtymät eivät kovin kepeitä

Parannusta:
nosti kaikki laukat pyydetysti
laukan kokoaminen helpotti elämää
vastalaukat asiallisesti
ravivolttien tekeminen paransi malttamista
loppuverkassa keveni hetkeksi sisäohjasta

Anu kuvasi myös muutaman videopätkän tunnistamme:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora