maanantai 9. maaliskuuta 2020

Tuijottelematta tasaisempaa

Maanantaina oli nuutunut olo. Siksi tallille lähtökin taas viivästyi. Mutta nyt vain maltillisesti. Tarkoitus oli käydä taas ennen klo 20 varausta ja puoliksi ehdinkin.

Keli oli plussalla ja nyt talvi ja lumet olivat kadonneet talliltakin.

Assi tuntui pullistelevan satulavyölle. Olin taas entistä ovelampi ja laitoin sen toiselta puolelta ensin vain taaemmasta soljesta kiinni. Ylettyi paremmin ympäri ja kiinni.

Maneesissa oli 4 hevosta kuin mentiin. Ei saatu alkukäyntejäkään käveltyä kun muut olivat jo poistuneet maneesista. Myöhemmin tuli taas lisää porukkaa.

Ennen kuin pääsin selkään niin Assi hyvin poikkeuksellisesti säikähti. Tallista kuului härdelliääniä ja oltiin lähimpänä ovea. Assi hypähti vähän eteenpäin.

Olin ratsailla itse alkuun vähän varuillani mutta hyvin sain pakotettua itseni rennommaksi. Polvet eivät purista, rintakehä auki ja etukenotus pois. Rento ja joustava tuntuma.

Tämän päivän positiivisuus oli että nyt Assi ei tuijotellut kirjaimia! Kummastakaan suunnasta. Kakat tulivat jo alkukäynneissä.

Tehtiin aika perussettiä. Laukkapätkät pidin yhä lyhyinä koska Assi rupesi puuskuttamaan. Alkuverkassa pyöritin molemmissa laukoissa tiimalasia eli lävistäjän kautta vastalaukaksi. Vasenkin laukka nousi ilman jumeja. Assi yritti maltillisesti pudottaa molempia pois.

Tänään tehtiin myöhemmin vähän lisää vastalaukkoja. Uraa pitkin ja ympyröitä sen verran että rentoutui.

Päivän pääteemani oli suoruus ja siirtymät kohti peilejä. Kumman ahdasta niitä oli silti tehdä vaikka maneesissa oli vain 3 hevosta. Vasemman laukan nostoissa Assi heilahti enemmän sivuun (oikealle). Mutta keskilinjalle ehti hyvin nostaa molemmat laukat ja mennä välillä ravissa suoraan. Seuraavaksi pitäisi miettiä nostojen muuta laatua.

Tänään tunti vilahti hetkessä vaikken mielestäni ehtinyt tehdä oikein mitään. Loppuverkassa oli taas kiva ja tasainen. Aavistuksen kiihtyi suunnanvaihdoissa. Kavereiden riekkumiset eivät sen sijaan haitanneet yhtään.

Ongelmia:
satulavyö tuntui yhä vähän lyhyeltä
säikähti maneesiin mennessä
puuskutti yhä herkästi
illalla selkäni särki taas hieman

Parannusta:
ei tuijotellut
nosti laukat jumittelematta
suoruus on hieman parantunut
tuntuu että olen saanut tuntumaani elastisemmaksi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora