torstai 19. maaliskuuta 2020

Väistöjä ja kiemuroita

Torstaina mahduin tunnille ja sain valita Unan ja Vegasin väliltä. Vastasin että molemmat käy ja Vegas tuli.

Ennen tuntia ehdin käydä Hempan kanssa kävelyllä. Kelinä pikkupakkanen ja tiet yhä enemmän sulina. Mentiin vain peltolenkki. Tänään autojen ohitukset menivät nätisti. Ravatessa liikkui omaan silmääni puhtaasti tai ainakin lähes. Sen jälkeen Hemppa olisi halunnut ravailla vain menemään. Kun päästiin pellolle niin ylimääräisiä höyryjä pääsi korvista ja vähän pomppi. Ehdotti lisää ravailua mutta malttoi mielensä.

Yritin taas houkutella syömään kuivia tupsuja muttei malttanut. Kotimatkalla halusi taas tehdä laidunpyörähdyksen. Lunta, ei syötävää. Mentiin pois ja sitten Hemppa halusi takaisin. Totesin että onhan meillä aikaa ja hyvä vaan jos tahtoo kävellä. Tarpeeksi reunalle kun meni niin lumen alta löytyi ruohotupsuja. Annoin maistella niitä ja rentoutui. Kulki tupsulta toiselle eikä lopulta olisi malttanut lähteä pois.

Tunnin jälkeen tutkin vielä Hempan arvot. 37,6°C ja mittanauhalla 490 kg.


Nyt oli tännekin tallille tullut koronaohjeet ja varusteet ja harjat löytyivät karsinoiden luota. Vegas oli varustaessa kiltisti. Ratsukoita tuli tunnille lopulta vain 4.

Kenttä rupesi jäätymään ja pohja-aines paakkuuntui tilsoiksi. Tänään ei taidettu tehdä yhtään käyntityötä. Välikäynnitkin suositeltiin kävelemään keskempänä jäällä/lumella. Urat olivat hiekalla.

Tunti oli kovasti samanlainen kuin mitä kurkin eilisiä. Vähän samantyyppistä myös kuin tiistaina. Loivat kiemurat molemmille pitkille sivuille. Ensin vain ravissa. Myöhemmin bussipysäkin puolen kaarenpuolikkaat tultiin väistöinä (eli toisen kiemuran loppu ja toisen alku). Vielä myöhemmin pihatien puolen puolikkaat laukassa. Eli laukka kentän keskeltä keskelle. Päädyt sai mennä kaarina ja taivuttaa sisälle.

Vegas ei taipunut kovin helposti. En saanut sisäpohkeen ympäri. Kun unohduin kiinni sisäohjaan niin näytti ulospäin nätimmältä ja kulki tasaisemmin. Mutta se ei ollut tavoitetila.

Väistöissä oli suuret erot. Vasenta pohjetta väisti helposti. Toiseen suuntaan ei väistänyt ja kun pidätin enemmän niin lähti leijumaan jotain passagetyyppistä. Siitä kun yritin pyytää eteen tulikin laukkaa tai jotain muuta muttei edelleenkään sitä raviväistöä. Ainoa keksimäni keino oli tulla isommassa ravissa sisään väistöön. Onneksi ruvettiin loppua kohti pysymään paremmin ravissa (leijumatta) ja rupesi löytymään väistöt toiseenkin suuntaan. Molemmissa väistöissä kannatti ajatella asetusta vasemmalle.

Laukka nostettiin kierroksen suuntaisena eli ensin oikea. Vähän voimakkaammin eteen, pyysi ope. Laukasta alassiirtymät eivät olleet kovin nättejä. Tuntui myös luonnottomalta nostaa oikea laukka, sillä kaaren mukaan oltiin menossa vasemmalle. Muutaman kerran Veksu ennakoi nostoja. Enkä ehtinyt suoristaa ja valmistella ihan niin nopeasti kuin olisi pitänyt. Lopuksi sai tulla pari kertaa myös vastalaukkana ja meni näppärästi.

Vasen laukka oli helpommin säädeltävissä ja siitä tuli huomattavasti siistimmät alassiirtymät. Päädyissä piti keskittyä kaulan suoruuteen. Vegas käänsi kaulaa herkästi liikaa oikealle (ulos). Yritti vähän valua kuviolta sisälle. Lopulta tultiin vasemmassakin kierroksessa kahdesti vastalaukkana. Näppärästi. Suurimmat ongelmat olivat yhä oikean pohkeen väistöissä.

Loppuraveissa tultiin alkuverkan tapaan kuviota loivilla kiemuroilla ilman väistöjä ja laukkoja. Vasta tässä vaiheessa tajusin että Veksu ei oikeasti kuuntele vasenta pohjettani. Vaikka hetkeä aiemmin väisti sitä ihan näppärästi.

Uusi mittari (Polar Ignite) näytti aika tarkan karttareitin tuntimme tehtävistä.
Vain alkupiste meni reilusti kentästä huti.

Nopeuskäyrä oikean kierroksen väistöistä.
Ensin vain ravissa, myöhemmin laukannostoilla.
Vasemmassa kierroksessa ei ollut näin säntillistä.

Vegas oli tänään sangen kiva. Tämän tunnin perusteella meni suosikkijärjestyksessäni Tallinmäen nykyisistä tuntiratsuista Hempan jälkeen kakkoseksi.

Ongelmia:
ei tehty käyntityöskentelyä
pohja tilsaantui käynnissä kavioihin
oikean pohkeen väistöt olivat hankalia
raipan hipsauksista protestoi pukeilla/takapotkuilla
lähti välillä leijumaan jotain passagetyyppistä
en tuntenut kunnolla takapuoleeni koska väisti hyvin
kaula taipui välillä liikaa oikealle
taivuttaminen oli hankalaa

Parannusta:
ei tuijotellut
väisti helposti vasenta pohjetta
vastalaukat näppärästi
vasen laukka oli helpompi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora