torstai 2. huhtikuuta 2020

Lisää temponmuutoksia

Tiistaina talvi teki paluun ja torstainakin satoi taas lunta. Pohdin taas hartaasti pitäisikö tallireissut lopettaa koronan takia kokonaan ja puhuin tästä tallinväellekin. Ehdotettiin että talli voisi laittaa minullekin hevosen valmiiksi eikä talliin sisälle tarvitse mennä ollenkaan. Tämä kuulosti hyvältä.

Tänään ratsuksi vihdoin tuli Vegas. Kolmatta kertaa. Ennen tuntia kävin katselemassa miten Hemppa pärjää. Koska humma asuu ulkokarsinassa niin ei tarvinnut käydä tallissa.

Sain Vegasin varustettuna ovelle. Irtokarvan poistoon ei oltu käytetty suurta innokkuutta.

Keli oli pari astetta pakkasella ja pikkuponeille tuli tilsoja. Isommille hepoille ei. Veksulle oli taidettu laittaa padit. Pahin lumisade lakkasi loppua kohti mutta takki ja kypärä olivat tunnin jälkeen hyhmässä. Tunnilla oli tänään 6 ratsukkoa.

Tänään kuvio oli kovasti samanlainen kuin maanantainakin. Lävistäjät molempiin suuntiin. Ensin mentiin käynnissä, lävistäjille venyvämpää askelta. Päädyissä vähän kootummin. Vasempaan oli hankala saada taivutusta läpi. Sitten sama ravissa. Veksu nojaili sen verran käsille että näpit olivat jatkuvasti jäätymässä. Pitiköhän kolmesti alkuraveissa vähän lämmitellä niitä ja silti tuntuivat vielä kotona turpeilta.

Ohjeita tuli että oikeassa kierroksessa kannattaa ajatella avoa ja vasemmassa sulkua. Eli oikeassa kierroksessa lapoja sisään (oikealle) ja vasemmassa takaosaa sisälle (vasemmalle). Veksu taisi olla läpi tunnin aika mutkalla. Tunsin sitä huonosti selkään.

Ravissa piti venyttää askelta lävistäjille. Alkuun taisin tehdä sen liian äkkinäisesti ja humma jännittyi. Mielestäni parempaan tulokseen päästiin pienemmällä lisäyksellä kun ratsu pysyi rennompana. Päädyissä piti hidastaa ja koota. Mutta ei saanut lössähtää, varsinkaan takasista. Taas raipan hipsuista tuli takajalkapomppuja. Pari kertaa meinasi lähteä lävistäjillä leijumaan jotain muuta kuin ravia. Välillä meinasi olla vähän ahdasta kun mentiin muita reippaammin.

Laukassa tehtiin samaa. Piti muistaa pitää ajatus suoristamisesta. Laukassa pysyi rennompana. Päädyissä en saanut kovin suuresti koottua. Takajalat aktiivisena, muistutti ope. Raipan hipsuista takaset nousivat runsaasti.

Saatiin ohjeeksi Veksun kanssa tulla koko kuviota välillä samassa laukassa eli toinen pääty vastalaukassa. Ensin oikea, sitten tovin vasen ja lopuksi taas oikea, koska se jäi vähäisemmäksi. Vegas piti vastalaukat hyvin. Yritin itse asettaa kaaren suuntaan. Yllättävän hyvin mahduttiin tekemään nämä. Eikä ollut mitään suurempia ongelmia. Yhä yritin miettiä ratsun suoruuksia mutta tunsin niitä huonosti. Ope kehui että polkee vastalaukassa paremmin alle.

Lopuksi taidettiin tehdä vielä hetki laukat myötäisinä ja sai antaa laukata reilummin eteen. Tässä rupesi tulemaan ahdasta. Enkä uskaltanut tehdä pääty-ympyröitä kovin isossa laukassa, sillä ympyrällä tuntui liukkaalta jos oli yhtään pois tasapainosta. Tunnin aikana tuli melko alkuun vain pari pientä lipsahdusta.

Loppuraveissa Veksu oli reipas ja suht rento ja tasainen. Taisi yrittää vähän painaa käsille ja vyöryä.

Tunnin loputtua ope otti ratsuni ja pääsin lähtemään suoraan kotiin.

Ongelmia:
sormet olivat alkutunnista jäässä
keskempänä kenttää oli liukasta
alkuun usutin ravilävistäjille liikaa
muutaman kerran meinasi lähteä leijailemaan passagetyyppisesti lävistäjillä
humma haisi pahalta ja ihmettelin pitkin tuntia mistä haju tulee

Parannusta:
ei tullut tilsoja
nosti kaikki laukat pyydetysti
piti vastalaukat
oli valoisaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora