perjantai 27. maaliskuuta 2020

Itsenäinen iltaliikutus

Perjantaina oli aika paljon töitä sekä väsynyt olo. Suunnittelin pitäväni koti-illan. Päivällä kysyttiin pääsisinkö liikuttamaan Masaa. Kevyt maastohöntsäily olisi sopinut itselleni parhaiten mutta siihen Masa ei kuulemma taipunut. Vastasin lopulta että voin mennä jos ei löydy innokkaampia. Niitä ei löytynyt ja lopulta tuli siis tallipäivä.

Olin jo unohtanut että edelleen illalla tulee aika aikaisin pimeä ja lähtö vähän venähti töiden takia. Auringon laskiessa kapusin ratsaille. Tänään viritin kannukset. Kenttä oli kuivunut ihanasti ja oli enää päädyistä vähän löllö.

Ennen selkäännousua oli vielä suht valoisaa.
©minä

Käynnissä alkuun Masa tuntui epätahtiselta. Pohdin että luultavasti mitään vikaa ei ole, mutta jokin ääni päässäni kuitenkin sanoi että kaikki ei ole ihan tavallisesti. Tuntui ottavan eri mittaista askelta etusilla. Kun päästiin löntystelystä normaaliin kävelyyn niin tunne katosi ja käynti oli normaalia. Melko pian testasin myös pitkin ohjin liikkuuko ravissa puhtaasti. Näin teki ja viipotti turpa lähes maassa. Hyvin etupainoista.

Käveltiin melko paljon ja ravissa tein ympyröitä, temponmuutoksia ja siirtymiä. Masa lähti ajattelemaan hyvin itse eteen. Siirtymissä oli alkuun hidas mutta sain reaktioita nopeutettua. Edelleen yleisesti oli ihanan tasaista. Pää pysyi paikallaan, tuntuma tasaisena ja muoto asiallisena. Ei protestointia, jännitystä tai ohjien nykimistä.

Välikäynneissä Masa aloitti taas kävelemällä eri mittaisia askeleita. Arvelutti sen verran sekä rupesi tulemaan hämärää että päätin lopettaa siihen ja venytin ne loppukäynneiksi. 37 minuuttia selässä. Tulipa hummalle sentään vähän liikettä.

Ongelmia:
hitaammassa käynnissä otti toisella etusella lyhyempää askelta

Parannusta:
kenttä oli kuivunut eikä ollut enää rapainen
Masa liikkui ihan reippaasti
vähän nopeutui reaktioissaan
ihanan tasainen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora