lauantai 7. maaliskuuta 2020

Lisää suokkikolmikaarisia

Lauantain koulutunnille sain vihdoin toivomani Tupun. Tunnille tuli tänään vain 4 ratsukkoa. Keli oli aurinkoinen ja nollan tienoilla. Aurinko lämmitti jo hyvin.

Ohjelma oli kovin samanlainen kuin tiistaina Sakulla. Luvassa kolmikaarisia. Ratsukin oli kovasti samasta muotista kuin Saku; liinaharjainen suokki. Tosin ei yhtä pyöreä.

Kentällä tuli hieman tilsoja, joten yritettiin tehdä hommat askellaji kerrallaan. Käynnissä tein huolelliset kulmat ja käytännössä se tarkoitti useampaa metriä koskemattomaan "hankeen". Tupu ei kaatunut niin pahasti sisään kuin pelkäsin vaan teki suht asialliset kulmat.

Ruvettiin tulemaan kolmikaarista muistaakseni jo käynnissä. Pysäytykset suoristuskohtiin. Yritin pitää tasaisen tuntuman ja taivuttaa Tupua kaarteissa. Silti tuntui siltä että humma olisi kaivannut vielä enemmän taivuttamista vetristyäkseen. Pysähtyi kuitenkin täsmällisesti.

Seuraavaksi kolmikaarista tultiin ravissa. Ei enää siirtymisiä suoristuksiin vaan voltit kaarille. Vähän painoi sisäohjalle molempiin suuntiin. Ohje oli nostaa ja laskea ohjia (käsiä) nopeasti. Kuskin piti kääntää hartioita taakse, avata rintakehää ja kääntää rintamasuuntaa taivutuksen suuntaan. Hyviä vinkkejä, jotka edelleen unohtuvat. Samat kuviot molempiin suuntiin.

Laukassa ei tehty siirtymiä eikä vaihtoja vaan koko kolmikaarinen laukassa eli keskimmäinen kaarre vastalaukassa. Olin etukäteen aika huolissani miten tämä onnistuu. Pari stiplua tuli, sekä vähän ohjausongelmia eikä päästy alkuun uralle asti. Mutta kun helpotin tehtävää ja tehtiin ensin loivempi kaarre niin sen jälkeen onnistui myös kunnon kuviolla. Toki Tupu painoi menemään lapa edellä. Mutta haluttu laukka säilyi ja reittikin tuli kuntoon. Vau!

Sama juttu myös toiseen suuntaan. Eikä ollut sen huonompi. Useampi onnistunut suoritus. Sitten ope rupesi toivomaan jo vähän enemmän hienosäätöä. En kyllä enää muista että mitä. Toistoja tuli kuitenkin useampia ja lopulta saatiin hengähtää ensimmäisten joukossa raviin. Heti ravisiirtymän jälkeen Tupun toinen takanen luiskahti alta. Aika hurjan tuntuista. Pysyttiin onneksi pystyssä.

Loppuverkassa yritin vielä taivutella letkeämmäksi. Ravissa meni vyöryntävaihde päälle enkä tänään saanut sitä himmattua kunnolla pois. Taivuttelu onnistui vasta käynnissä jotenkin. Pitkin ohjin kävellessä tuli lopuksi vielä toinen takajalkaluiskahdus. Onneksi noita ei tullut laukassa!

Ongelmia:
joitakin rikkoja vastalaukoissa
pari kertaa kääntymisongelmia vastalaukassa
mentiin vastalaukkakaaret vähän lapa edellä
lopuksi vähän vyöryi
ihan lopuksi kaksi takajalan lipsausta (ravi + käynti)

Parannusta:
ope kehui että näyttää kevyeltä ohjalle
vastalaukkatehtävä onnistui yllättävän hyvin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora