torstai 30. tammikuuta 2020

Todella hyvä ravipäivä

Torstaina oli koulutuntipäivä Assilla. Keli oli niukasti pakkasella ja satoi räntää. Heikko ajokeli.

Tallilla sain ensimmäiseksi kuulla että Assi oli jättänyt osan yö- ja aamuheinistään syömättä. Sen jälkeen oli syönyt normaalisti. Humma päätyi siis erityistarkkailuun. Käytös normaalia. Kerran katsoi vatsaansa. Jaloissa ei ollut mitään poikkeavaa. Maneesissa ope kuunteli vatsaäänet ja talutin hetken alkuun. Eipä siinä kuin ratsaille ja tunnustelemaan selästä käsin.

Alkuverkat mentiin paineistamatta. Vainoharhani yritti vihjailla kaikenlaista mutta nyt voinee laittaa luulosairauden piikkiin. Ravasi ihan normaalisti ja vauhti reipastui pikkuhiljaa kierros kierrokselta. Ihan iloista menoa. Laukat olivat rauhalliset mutta rullasivat molempiin suuntiin. En muista rupesiko puuskuttamaan jo tässä. Ehkä vähän.

Työskentely aloitettiin rauhakseltaan käynnistä. Assi lisäsi rauhallisuutta vielä pari pykälää ja liikkui kuin maahan liimattuna. Voltti ja vähän väistöä ulos. Pitkällä sivulla avoa. Täyskaarrolla suunnan muutos. Kuski vähän unohteli mihin kirjaimeen täyskaarrot milloinkin loppuivat. Alkulietsonnan puuttuessa käynti pysyi tahmeana. Tehtävät Assi suoritti kuitenkin asiallisesti.

Ravi aloitettiin keventäen. Pääty-ympyrää, volttia ja voltilta täyskaarrolla vähän väistäen takaisin uralle. Kun otettiin hetkeksi seis ja kiristettiin vyö niin sen jälkeen Assi laittoi lähes leiskautteluvaihteen päälle eikä tarvinnut enää yhtään pyytää eteen! Koko raviosuus sujui oikein kauniisti, lennokkaasti ja näppärästi. Kuskin piti pari kertaa kurkkia vasemmalle mennessä voltilla sisätakajalkaa. Muuten istuin kuulemma kauniisti keskellä ja suorana.

Välissä vähän huilattiin. Sen jälkeen ruvettiin laukkomaan. Assi oli eri mieltä ja kun pyysin vasenta laukkaa niin jumahti. Odotettiin kakkaa, ei tullut. Uusi yritys ja uusi jumahdus. Tuli vielä kolmaskin. Sen jälkeen vaihtoehdot olivat laukkaan keinolla millä hyvänsä. Ei onneksi tarvinnut kovin kovasti käskeä.

Toisella pitkällä sivulla asetettiin ulos, toisella tehtiin KN:n tapaan loiva kiemura. En käynyt ihan keskilinjalla asti. Assi hengästyi nopeasti, joten ei tehty kovin monta kierrosta. Suoritti kuitenkin siististi.

Oikeaan suuntaan vain meinasi jumittaa nostossa. Olin ovelampi eikä jumia tullut. Suoritti hyvin ja rupesi puuskuttamaan, joten pari kierrosta riitti.

Sitten keventelin loppuun. Ei tullut enää kommentteja ja Assi rupesi taas aavistuksen katsomaan kirjaimia. Jännä juttu. Meni reippaasti. Ehkä pykälän tarpeettoman reippaasti eikä kuunnellut pidätteitä ihan niin hyvin kuin olisin halunnut. Mutta näytti varmaan nätiltä.

Tänään maneesissa oli loppukäyntiemme aikaan muitakin, joten piti vähän ohjailla. Assi osasi silti kertoa koska riitti ja pysähtyi. Tänään yllättävän nopeasti. Ope oli vielä paikalla. Sitten talutin vielä tovin.

Tallissa oli ihan oma itsensä. Söi, joi ja sonti. Minäkin kuuntelin uteliaisuuttani vatsaääniä ja molemmilta puolilta löytyi kurinaa. Assia ei kuuntelu haitannut.

Ongelmia:
humman poikkeava käytös aamulla
käynti oli todella hidasta
jumitukset vasemman laukan nostoissa
kuskin oikea jalka ei meinannut tänään pysyä jalustimessa

Parannusta:
ei juuri tuijotellut
istuin kuulemma kauniisti suorassa ja keskellä
Assi teki tänään hienot ravityöt

***

Tammikuun hevosmenot:

 Assi 100 e
 Hemppa
 286 e
 Heponiitty
 152 e
 Miku 50 e
 (kaikki) opet 505 e
 aluevalm. 103 e
 SRL jäsenmaksu 64 e
 aluelupa 30 e
 trailerivuokrat 75 e
 maneesimaksut 23 e
 aluevalm. kuivaleiri 20 e
 ratsastustunti (ABC) 25 e
 yht. 1433 e

Tammikuussakin taisi mennä lisäksi yli satanen bensoihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora