maanantai 27. tammikuuta 2020

Ihan reipasta

Maanantaina menin taas itsenäisesti Assilla. Pihalla oli pari astetta pakkasta ja satoi jotain pientä.

Tänään taas rapsuttelin Assia hoitamisen ja varustamisen lomassa ja pysyi suht hyvällä tuulella.

Maneesi oli kasiin asti varattu. Tarkoitus oli mennä alkukävelemään juoksutuksen ajaksi mutta siellä olikin tullut jo aiemmin valmista. Tänään maneesissa oli meidän lisäksemme yhdestä kahteen hevosta.

Assi aloitti taas lievällä tuijottelulla. Puolierot olivat valtavat. Oikeassa kierroksessa oli rauhallinen, vasemmassa tuijotteli. Pitkin ohjin irti seinistä tätä ei niin huomannut. Tuntumalla käveli ihan reippaasti. Pohkeista ei silti tapahtunut juuri mitään. Yhdessä kohdassa vasemmassa kierroksessa pullahti aina uralta sisälle. Ravissa pahemmin. Käytin käynnissä ja vähän volttasin. Ei ollut kovin jännittynyt ja päästiin sivuliirauksesta aika hyvin eroon.

Ravissa tein ympyröitä ja hain asetusta sisään. Eteni ihan hyvin mutta välillä vähän tuijotteli. Laukat istuin kevyessä istunnassa. Tänään rupesi huohottamaan nopeasti ja käveltiin joka laukkapätkän jälkeen hengitys tasaiseksi. Eteni laukassakin ihan hyvin. Muutaman kerran yritti pudottaa raviin mutta sain estettyä.

Tein tänäänkin vähän suoristuksia avoajatuksella. Sekä ympyröillä rentoja käsiä, taivutusta, puolipidätteitä ja jalasta eteen. Laukkapätkiä tuli tänään yhteensä 4 eli alkulaukkojen jälkeen yksi kumpaankin suuntaan. Muuten työskenneltiin lähinnä ravissa.

Loppua kohti Assi rupesi taas keskittymään hommiin ja asetus pysyi kuskin toiveiden mukaan. Ihan lopuksi letkistyi kunnolla. Parit isomman ravin lävistäjät saattoivat auttaa. Tänään pysyi yllättävän hyvin kuulolla ja pidätteet menivät läpi vaikka virkistyi. Ei juossut alta. Lopuksi oli kivan energinen, rento ja ryhdikäs.

Meni sen verran iltahommiksi, joten lopetin kun oli hyvä. Olin kaikkineen hitusen päälle tunnin selässä. Sisältäen siis alku- ja loppukäynnit. Lopuksi talutin vielä hetken. Yritin asemoida Assin kulkemaan pää minun edelläni ja eteneminen oli vähän nahkeampaa kun ei saanutkaan nuohota turpa olkapäässäni.

Ongelmia:
harjatessa rupesi pölisemään alkava karvanlähtö
tuijotteli vasemmassa kierroksessa
ei reagoinut pohkeisiin kunnolla
alkuun oli vähän luikura
puuskutti laukoissa

Parannusta:
reagoi pidätteisiin sangen hyvin
ei ollut laiska
ei juossut alta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora