maanantai 13. tammikuuta 2020

Temponsäätelyä ja eilisiä tehtäviä

Maanantaina menin Assilla taas itsenäisesti. Katsoin maneesin vapautuvan 19.30 ja menin paikalle vähän ennen sitä. Siellä olikin kamala ruuhka. Ei mahduttu ovipäädyssä kyytiin, joten mentiin takakulmaan. Takakulmassa seisova Assi oli yhdelle hepalle liikaa ja kuulin Assin takaa vain että jotain tapahtuu ja seuraavaksi näin kaksi irtonaista hevosta. Ei onneksi tainnut käydä pahemmin. Assia ei kiinnostanut kavereiden hötkyilyt ja hyppäsin kyytiin. Alkukäyntiemme aikana maneesi tyhjeni ja jäätiin keskenämme.

En tiedä johtuiko taas seuran puutteesta mutta Assi katseli vähän reunoja ja kirjaimia. Sain aika hyvin houkuteltua minne tahdon ja kun mentiin rauhassa niin kulmiinkin päästiin syvälle.

Ravissa ei ollut kovin lennokas, joten en taas ravannut kovin pitkään vaan nostin laukan. Edelleen vähän ponnetonta, joten hurautin vastalaukkaan. Assi rupesi puuskuttamaan, joten käytin käynnissä. Hiljeni heti, joten otin toisen laukan myötäisenä ja vastaisena melko perään. Taas puuskutti. Ei laukattu kovin pitkään mutta nyt puuskutus jatkui lepokäynteihinkin. Annoin sitten kävellä sen aikaa että tasaantui.

Välikäynneissä havahduin siihen että Assi ei reagoi apuihin kunnolla. Jatkoin siis herkistelyllä. Pysäytin ja myötäsin. Kunnes seisoo. Välillä oli useampi hiippailuyritys. Sitten jalasta rivakasti eteen. Kertaalleen ei pohkeesta karvakaan värähtänyt. Isommastakaan jalankäytöstä ei tapahtunut juuri mitään. Käytin sen verran reippaasti raippaa että Assi pukitti. Sen jälkeen oli hyvin hereillä. Ravissa sain tehtyä temponmuutoksia varmaan helpommin kuin koskaan ennen. Assi oikeasti kuunteli sekä pidätteet että pohkeet ja reagoi herkästi.

Tein kumpaankin suuntaan vähän samanlaiset kuviot. Aloitin vasemmassa. Keskiympyrällä ensin vuoroin ravia ja laukkaa noin ympyrällinen kerrallaan. Siinä askellajin sisällä hidastus ja jalasta eteen. Yritin muistaa myös taivutella ja rentouttaa. Alkuun Assin keskittyminen rakoili ja kartteli uria. Sain tänään itseni monta kertaa kiinni siitä kun sisäkäsi oli karkaamassa harjan yli lähes väärälle puolelle. Yritin sitten johtaa sisään.

Jossain vaiheessa Assi rupesi juoksentelemaan alta. Jätin laukat hetkeksi pois ja jatkoin uraa pitkin avossa. Jos pidätteet eivät menneet kunnolla läpi niin tein voltteja. Jossain vaiheessa mentiin laukassakin avoilla suoraan (reilusti uran sisäpuolella). Halusin tänään kunnon avot eli peileistä 3 jalkaa näkyviin. Siinä olikin tekemistä. Ulko-ohjasta piti ottaa napakat pidätteet. Onnistui kuitenkin lopulta sekä ravissa että laukassa molempiin suuntiin. Samalla Assi keveni ja ryhdistyi ja keskittyi kivasti hommiin.

Suuntien välissä kävelin ja herkistelin taas jalasta eteen. Oikean kierroksen jälkeen jäin suoraan keventämään loppuravit. Kunhan siis ensin malttoi tehdä asialliset raviavot molempiin suuntiin juoksematta alta.

Loppuraveissa pyöritin ympyröitä ja suunnanvaihtoja. Päästin vähän pidemmälle (en pitkälle) kaulalle ja nyt Assi ymmärsi hieman vapaamman muodon paremmin. Ei nykinyt ohjia eikä lähtenyt kiihdyttelemään. Ihan ok muttei super.

Loppukäynnit Assi taisi tulkita tuolileikiksi ja pysähtyi vasta kun musiikki loppui (iltatallintekijä sammutti radion). Minä matkustin selässä osin silmät kiinni ja yritin tunnustella takajalkojen liikettä. Vaikka kuinka katsoin peileistä ja mietin niin silti meni aina pieleen. Takapuoleni ei tuntenut. Pitää jatkaa tunnustelua.

Loppuhoitoon kuului tänään jalkojen huuhtelu maneesin suolauksen takia. Taas lähdin viimeisenä.

Ongelmia:
Assi yritti vähän tuijotella kirjaimia
puuskutti pitkästä aikaa alkulaukoissa
kuski sai itsensä monesti kiinni viemästä sisäkättä lähes harjan yli
yksi pukki kun ei reagoinut jalasta eteen ja piti käyttää raippaa
lopputunnin yritti juosta alta
en tuntenut takajalkojen liikettä takapuoleeni
muistaakseni ensimmäistä kertaa ikinä pahantuulinen loppuharjauksessa

Parannusta:
Assi ei hätkynyt muiden pömeleistä
jalkani olivat yhä pitkät
sain korjattua karkaavaa sisäkättäni
ehkä parhaat ravitemponmuutokset Assilla tähän asti
saatiin asialliset avot

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora