lauantai 25. tammikuuta 2020

Kellontarkkaa työtä kuin metronomi

Lauantaille pakastui. Koko tallireissun mittarissa oli n. -15°C. Hemppakin sai siis loimen niskaan jo menomatkalle. Paluumatkalle toisenkin. Luvassa siis aluevalmennusviikonloppu Hylkykarissa. Ekana päivänä ohjelmassa oli puomeja ja kavaletteja.

Kerrankin ajokeli oli normaali talvikeli eikä mitään kammotusta. Matkaan meni n. 35 minuuttia. Olin kerrankin ajoissa. Vielä enemmän ajoissa kun selvisi että treenit olivat reilu puoli tuntia myöhässä. Silti tänäänkin oli samat ongelmat vessan kanssa ja ovi oli lukossa. Lopulta sinne pääsi vasta kun olisi kannattanut olla jo ratsailla verkkaamassa. Onneksi kuitenkin pääsi.

Ratsukoita tunnilla oli 4. Tänään meidät oli laitettu uusien tuttavuuksien porukkaan. Kahdella oli alle kuukausi sitten tulleet ratsut ja kolmannella noin kolmen kuukauden yhteistyö takana. Tehtiin hommia alkutunnista vähän pareittain. Lopputunnista me Hempan kanssa suoritettiin viimeisinä.

Alkuun Hemppa oli vähän pitkä, jännittynyt ja jähmeä. Ensimmäisenä verkkatehtävänä tultiin pohkeenväistöä uralta sisään puomin yli ja takaisin uralle kevyessä ravissa molempiin suuntiin. Ei tullut juuri kommentteja, lähinnä kehuja. Johda menosuuntaan. Sitten laukassa sama. Meni käsittämättömän helposti ja sujuvasti. Toki laukat olisivat voineet olla vielä parempia laadullisesti. Mutta meitä ei tässä pitkään kiusattu.

Olikohan seuraavaksi kun tultiin kavaleteilla apilatehtävää. Ensin vasen kierros, sitten oikea. Kertaalleen menin eksyksiin ja unohdin mistä puomista piti mennä yli. Vasempaan tuli puolikas kierros vielä sakkona. Oikeaan riitti yksi kierros. Vähän kevyempää istuntaa. Ope oli tyytyväinen ja Hemppa kuulemma meni minne tahdoin ja työskentelymme oli kellontarkkaa. Itse olisin kaivannut vielä rahtusen tasaisempaa menoa.

Saattoi olla tämän jälkeen kun tultiin kaareva kavalettijumppa kauemmasta päädystä. Muiden menoa seuratessa tajusin että kaarre on aika tiukka. Osasin kuitenkin kääntää. Toiseen suuntaan tuli sakkokierros, sekä lopuksi radalla. Ope kehui että Hemppa ripeytyy jaloistaan. Humma meni sen verran kisamoodiin että jäähdyttely-ympyrää laukatessa läheltä kävellyt ope aiheutti pukkipömelit. Mutta olipa aika kiva laukka!

Käytiin haistelemassa apilatehtävän sokeripalat ennen läpihyppyjä. Tarkoitus mennä keskeltä ristiin yli. Kahdesta eri suunnasta. Hemppa kauhistui sokeripaloja tutkimiskierroksella kummastakin suunnasta mutta rauhoittui ja vähän nuuhkaisi. Kuskia jännitti mokoma x-tehtävä viime viikonlopun x-ongelmien takia. Pitäisi kotona salatreenata x-puomeilla!

Ensimmäisellä lähestymisellä tuijotettiin molemmat. Eihän siitä silloin päästä yli. Toisella kerralla päästiin. Toisesta välistä päästiin ensimmäisellä yrityksellä mutta pienen tuijottelun kautta. Kuski kävi taas taivaalla. Perään tuli protestipukki mutten huomannut siinä tilanteessa. Sitten vielä onnistunut ylitys.

Tuli harjoiteltua taas pykälää kevyempää istuntaa. Tahtoisin päästä näistä eroon!
Tilanne näkyy ekalla videolla.

Toisesta laukasta ei onnistunut sen paremmin. Kiellettiinköhän jopa kahdesti. Sitten vaihdettiin lähestymissuunta helpommaksi ja päästiin yli. Sen jälkeen taisi onnistua hankalammastakin suunnasta eli tiukemmalla tiellä.

Maria videoi meidänkin hyppyjämme:


Lopuksi tultiin rata. Noin 60-senttisiä oksereita, kaarevat kavaletit ja pari läpihyppyä x-tehtävälle. Ekaa okseria lähestyessä esteen takana oli ratsukko, joka ehti onneksi pois alta. Oven vieressä oli seuraava vähän kaventamassa muutenkin kapeaa lähestymistämme. Eipä siinä, survaistiin silti. Ehkä ihan hyvä ettei ehtinyt liikaa kauhistella estettä. Yli meni! Seuraava oli hankalampi väli mutta siitäkin mentiin yli. Sitten vähän stiplattiin kaareville kavaleteille ja valuttiin liikaa ulos. Saattoi tulla raviaskelkin. Heti perään uudestaan ja sitten päästiin sujuvasti loppuun.

Viimeisen radan video tuli jälkitoimituksena enkä jaksanut editoida sitä enää mukaan tuohon aiempaan.


Taas oli sopivan jännää. Mutta käsittämättömän hyvin laukat rullasivat. Loppuverkassa tuntui että Hemppa tuli tänään paremmin avuille kuin eilen koulutunnilla!

Sitten ratsun ja kuskin paketointi ja ripeästi tallille. Koska treenit olivat myöhässä niin kello oli jo reilusti päälle kymmenen kun oltiin tallilla. Hempan purku, juotto ja syöttö. Tavaroiden ja vinkan pikapurku ja siivous. Kotiin pääsin vasta puolen yön alla.

Ongelmia:
muutama kielto
yhdellä loikalla kuski kävi taas taivaissa
Hemppa sai hepulit vierestä kävelevästä opesta ja pukitteli
olin vasta puolen yön alla kotona

Parannusta:
väisti hyvin
teki tehtävät pääosin oikein näppärästi
tuli paremmin läpi ja avuille kuin eilen koulutunnilla
laukkasi lopuksi lyhyenä, kevyenä, aktiivisena ja taipuisana

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora