torstai 9. tammikuuta 2020

Assillakin väistöjä ja avoja

Torstaina kävin tämän viikon ainoan kerran Assilla. Keli oli pudonnut pakkaselle ja autotiet olivat liukkaina. Ei lunta, täysikuu.

Hoitaessa Assi oli oma itsensä. Nyt osasin harjata kiukuttavan paikan niin sukkelasti ettei Assi ehtinyt nostaa jalkaa. Satulavyölle irvisteli tallissa muttei enää maneesissa. Laiskotti sen verran etten lähtenyt säätämään jalustimia toisen vuokraajan jäljiltä vaan menin reikää tavallista pidemmillä. Nehän olivatkin hyvät! Vihdoin tässä iässä jalkani ovat siis venyneet. Hah!

Kävelin alkukäyntejä ja kun edellinen valmennettava lopetti niin open kanssa oli paljon asiaa eilisestä. Siinä jutellessa unohtui täysin etten ole vielä ravannutkaan yhtään. Lopulta ope komensi meidät hölkälle. Assi eteni ihan hyvin. Vaihtelin jokusen kerran suuntaa ja lävistäjillä oli jopa reipas. Menin melko pian laukatkin ja niissäkin sujui eteen. Vähän yritin suoristaa lapoja keskemmäs. Yksi stoppi otettiin kun Assi valui liian kauas kulmasta ja yritin korjata sen käynnissä sinne. Ei halunnut mennä ja ihmeteltiin tovi. Meni lopulta. M-kirjain kauhistutti yhä eniten. Verkat olivat tänään ripeät kun toimi niin kivasti.

Hommat aloitettiin käynnissä. Babyavoa pitkää sivua ylös, lyhyen sivun keskeltä keskilinjalle ja väistö uralle. Säilytettiin sama kierros. Taidettiin aloittaa vasemmasta. Assi eteni yllättävän hyvin. Ei saa törkkiä ylitempoon. Väisti asiallisesti. Avo oli erittäin etäistä mutta riitti. Kai lähinnä suoristettiin. Tätä jokunen kierros. Siitä jatkettiin pääty-ympyrältä kevyen ravin kautta liikkeelle. Ensimmäisen ympyrän Assi tuijotteli kaikkea muuta eikä keskittynyt. Mutta jo toisella ympyrällisellä keskittyminen siirtyi kuskiin. Vau, näin nopeasti! Yleensä tähän menee 45 min. Siitä harjoitusraviin ja taidettiin tehdä samat avot ja väistöt ravissakin. Väistöissä piti ajatella sulkua ja siitä Assi rupesi suoristumaan. Välillä tehtiin myös peiliä kohti että näkisin itse. Joku tunari unohti sitten katsoa sinne peiliin! Kuskin suoristusohjeiksi tuli perinteiset että ulkokäsi matalalla, sisäkättä voi nostaa. Oikea hartia alas!

Tehtiin samat hommat myös oikeassa kierroksessa. Käynti meinasi hyytyä alkuun mutta väisti tasaisemmin. Ravissa jätettiin keventelyt kokonaan välistä. Väistö ja avo. Ei ihan tasaista. Yhä välillä sulkuajatusta väistöihin. Ope yritti ottaa meistä edustavaa kuvaa Assin esittelytekstiin. Itse olisin ehkä jättänyt kuvailun lopputuntiin. Mutta ainakin Assi liikkui patistelematta eteen. Hyvä juttu!

Kuski näyttää takakenoiselta. Oikea jalka yllättävän asialliselta.
Assilla oli toisessa kuvassa niska ryhdikkäämmin mutta jalat huonommassa asennossa.
©Blondi


Käveltiin hetki ja nostettiin laukka salmiakkimaiselta pääty-ympyrältä. Oikea nosto oli kelpo. Vasemman nosti myöhemmin kivan ilmavasti. Kaveriheppa otti vähän kipinöitä omassa laukassaan ja Assi virkosi siitä hyvällä tavalla.

Oikeassa kierroksessa tehtiin katsomon puolelle voltin puolikas, pätkä suoraan ja loppupuolikas takaisin uralle. Toiselle pitkälle sivulle KN:n loiva kiemura. Suoristettiin vähän kuskia eikä toistoja tullut kuin pari-kolme. Lopuksi pyöräytettiin vielä koko maneesin kokoinen kolmikaarinen. Suht ok mutta vähän kulmikas vastalaukkakaari. Suoristuksessa Assi ajatteli vähän liikaa väärään suuntaan jatkamista. Tehtiin toinen heti perään ja oli parempi. Kuskin piti muistaa laskea jalkansa alas. Oikea olikin mennyt salaa kippuralle. Rennolla istunnalla Assikin oli parempi.

Vasemmassa sama juttu. Ovaalivoltit ja loivat kiemurat. Parani. Sekä lopuksi kolmikaarinen, tultiin taas molempiin suuntiin. Keskikaarelle jätettiin vähän enemmän tilaa. Taisi tulla kehuja että hienoin näistä. Kivan tasapainoinen se olikin. Eikä Assi tuijotellut mitään (seiniä) vaikka se oli suurin pelkoni kun kuulin kolmikaarisen. Vähän sai jopa asetettua kaaren suuntaan. Yhä kuskilta käskettiin oikeaa hartiaa alas.

Siitä saatiin jäädä loppuraveihin ja mielestäni tässä olisi ollut hyvä hetki ottaa edustuskuvia. Assi oli lennokas mutta kuitenkin kuulolla. Taipuisa ja letkeä. Muuten kaikki oli oikein hyvin mutta vähän huolimattomalla reittivalinnalla kirjain M sai taas pitkiä katseita. Tein ympyröitä ja suunnanvaihtoja. Yritin miettiä lapoja yhä vähän sisään.

Tänään saatiin treenitkin tehtyä sangen ripeästi ja lopetettiin hyvinkin ajallamme. Kävelin tovin selästä ja sitten vielä talutin.

Ongelmia:
oikean kierroksen käynti oli aavistuksen hidasta
yritti yhtä kakkajumia mutten antanut pysähtyä (vaikka ope käski)
kuskin oikea hartia nousi
M oli yhä pelottavin kirjain

Parannusta:
kuskin jalat ovat venyneet!
Assi oli oikein kiva eikä hidastellut

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora