perjantai 3. tammikuuta 2020

Vähän nykien itsenäisellä

Perjantaina ei ollut tunteja eikä opettajaa. Luvassa siis itsenäistä menoa Hempalla. Keli oli useamman asteen plussalla ja kenttä jäässä. Päällä lätäkkö.

Kentällä oli samaan aikaan 2 - 3 ratsukkoa. Hemppaa ei muut haitanneet.

Tein aika perinteiseen tapaan suoristelua ja avoja. Ehkä väistöjäkin. Tänään oma tekemiseni oli taas kummallisen haahuilevaa eikä Hemppa tasaantunut hyväksi. Nyki ohjia, pyysin eteen. Hidastin ja nyki taas. Lavat pullahtelivat ulos enkä varsinkaan oikeassa kierroksessa saanut tilannetta kunnolla haltuun. Vähän nyhräämiseksi meni. Oli Hemppa kuitenkin suorempi ja ryhdikkäämpi kuin mitä syksyllä. Nykiminen ei vain ollut kovin mukavaa. Turpahihna oli yhä pois.

Koska ravissa kesti tehdä ympyröitäkin lipsumatta niin halusin ottaa laukkaakin. Suorilla nostot ja raviin tai käyntiin ennen kulmaa. Yksi pitkä sivu ei riittänyt meille työstöajaksi eikä tullut kovin ihanaa. Yritin kääntää lapoja sisään avoasentoon ja kun sain rentouduttua kädellä niin Hemppa vähän pyöristyi. Mutta siirtymistä en kovin hyviä pisteitä antaisi.

Keskivaiheilla tuntia oli ravissa yksi nykimätön pätkä. Laukkojen jälkeen Hemppa olisi halunnut hiihdellä ravissa lujempaa kuin pohja mielestäni salli. Sitten taas vedettiin ja nyittiin. Lopetettiin kuitenkin asiallisen kelvolliseen.

Loppukäynnit käytiin ponin seurana pellon ympäri. Aika paljon piti odotella. Pari kertaa Hemppaa vähän jännitti mutta ilman säpsyjä mentiin.

Ongelmia:
nyki ohjia
kuskin ratsastus oli haahuilua

Parannusta:
ei kiukkuja (takapotkuja, pukkeja)
oli kuitenkin suorempi ja ryhdikkäämpi kuin syksyllä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora