torstai 2. tammikuuta 2020

Takareita jäätikkökentällä

Torstaina kakkosope piti tunnit, joten halusin Hempalla mukaan. Listalta meidät oli kuitenkin unohdettu, mentiin silti. Tunnilla oli 6 vai 7 ratsukkoa.

Lämmintä oli useampi aste (+4°C) ja kenttä oli jäässä. Pinnalta märkä. Ihmiskengillä superliukas mutta onneksi hokit pitivät hyvin. Tunti oli silti sangen käyntipainotteinen, aiheena takaosakäännökset.

Jätin suunnitelmani mukaan turpahihnan pois. Ope pohti eiliseen kielen lirputtamiseen vaihtoehdoksi että olisiko kieli voinut mennä kuolaimen väärälle puolelle. Tunsin itseni taukiksi kun tämä ei ollut käynytkään mielessä. Enkä tietysti tajunnut eilen tarkistaa asiaa. Tänään turpahihnattomuus ei kuitenkaan vaikuttanut mitenkään huonontavasti. Ope sanoi että suu pysyi kiinni ja totesi ettei edes tarvittaisi turpista.

Alkutunnista hölköteltiin harjoitusravia nöpövauhdissa. Hemppa oli suht tasainen. Olin taas unohtanut uudet metodit ja ratsastin perinteisesti ulko-ohjan tuella. Varoen sai tehdä ympyröitäkin mutta pito oli tosiaan hyvä.

Tehtävänä tultiin ensin kokonaan käynnissä kenttää isolla neliökahdeksikolla. Joka kulmaan takaosakäännös. Suurin ongelma oli etten tuntenut selkään mikä missäkin käännöksessä meni pieleen. Huomasin ainakin itse meneväni mutkalle. Toistoja tuli hyvä määrä mutta olisin kaivannut vähän tarkempaa kommentointia. Kun siitä sitten sanoin niin tuntui että kaappasin liikaa aikaa muilta. Ehkä joku yksitellen tekeminen vuorollaan muiden häärätessä muualla ainakin yhden suorituksen verran olisi voinut olla hyvä. Perinteisiä ongelmia oli (kuulemma) eli kävelee liikaa eteen ja asetus ei säily.

Sitten ruvettiin tekemään takarit enää kentän poikki kulmiin. Muualla harjoitusravia ja sai tehdä pääty-ympyröitä. Vähän lisää ravia oli lopulta toive meille ja hyvin Hemppa kasvattikin ravia kun pyysin. Yhä pysyi sangen tasaisena mutta loppua kohti rupesi tuntumaan vinommalta ja ravissa lavat rupesivat pullahtelemaan enemmän ulos.

Tunnin aikana käynnissä tuli yksi takapotku. Sanoisin että jäin puristamaan liikaa. Ravin jälkeen käynnissä ratsu ei meinannut tulla suoraksi apujen väliin. Siinä unohduin helposti pusertamaan ja vetämään.

Ei laukattu tällä tunnilla yhtään. Eikä taidettu keventää raviakaan. Ei lipsuttu yhtään. Omasta mielestäni suorilla olisi voinut laukata varovasti mutta eihän sitä aina tarvitse.

Ongelmia:
kenttä oli kamala jäätikkö
ei laukattu
en tuntenut mikä takareissa oli parannettavaa
yksi takapotku
käynnissä ei tullut apujen väliin
loppua kohti ravissakin rupesi tuntumaan vinommalta

Parannusta:
kivan tasainen ja suora ratsu
aktiivinen ja kuuliainen
pito pohjaan oli hyvä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora