sunnuntai 17. marraskuuta 2019

Tuppautumalla lisää esteitä

Sunnuntaina olin tallilla estetuntien aikaan. Tuppauduin vielä sinne mukaan kun kuulin että kakkosope pitää tunnit. Haaveilin jostain uudesta ratsusta mutta tulikin toista kertaa Dana. Tuli aika kiire Hempan purkamisessa, onneksi sain apua Danan kanssa. Päädyin siis lasten tunnille neljänneksi. Mukana oli tallin pienin Kiri sekä Dana suurimpana. Edellinen "väärän ratsun" ratsastus oli elokuun alussa eli 3,5 kk sitten. Aika pahasti olen siis urautunut Hemppaan, Assiin ja Sakuun.

Alkutunnin säätöihin kuului taas väärin päin olevat jalustimet. Toisessa oli hihnakin vaihtokunnossa. Kannukset jätin pois. Hempan kynäraippa oli mukana.

Keli oli nollissa ja rupesi satamaan ihan reilusti lunta. Tilsakumeja ei ollut, joten piti pysyä lähinnä uralla. Käynnissä rupesi pakkaantumaan tilsoja. Ei kyllä liukasteltu yhtään. Tiukat käännökset olivat tänään kiellettyjä.

Kelin ja pohjan takia tehtävänä oli tänään puomilinja. Alkuun ravipuomeina. Itselläni ei ollut mitään käryä koska ravi oli tehtävälle sopiva. Dana tuntui kaulasta kovin lyhyeltä. Eikä pahemmin kuunnellut kuskia. Sain kyllä säädeltyä siten, että joka kierroksella tuli vähän erilainen parannuskommentti. Lyhyemmäksi, aktiivisemmin, hitaammin, suorempaan. Silti tuntui siltä etten saanut reaktioita. Lisäksi läpi tunnin jännittyi yhdessä kulmassa ja pari kertaa yritti poistua siellä paikalta. Ei onneksi mitään suuria liikkeitä.

Yritin tehdä siirtymiä ja temponmuutoksia. Tasainen puksutus onnistui näppärästi. Toki siinäkin ratsu tuntui liian leveältä ja polveni puristuivat hevoseen vaikka yritin olla puristamatta.

Puomilinjan välejä vähän säädeltiin ja lopulta viimeinen nousi ristikoksi. Siitä piti nostaa laukka. Tultiin liian löysästi ja laukkakin oli löysä. Itse ylihyppäsin. Satulakin oli koulupenkki kun en tajunnut laittaa muuta. Tätä molempiin suuntiin.

Lopulta tultiin vähän enemmänkin nousseista puomeista linjaa laukassa. Kaikki eivät mahtuneet samoilla väleillä, joten ponit menivät ensin ja me harjoiteltiin sillä aikaa laukan lyhentämistä uralla. Joka kierroksella putosi samassa kohdassa raviin ja uudesta nostosta tuli väärä laukka. Tehtävä meni yllättävän asiallisesti oikeaan kierrokseen. Vähän oli ahdasta. Vasempaan vielä sama. Ei tullutkaan kahta vaan lisäksi toiset 2 sakkokierrosta. Dana kolisteli ja puomit lentelivät. Anna enemmän ohjaa. Teki mieli pikemminkin kannatella humma puomeista yli.

Ei ollut kovin ihanaa. Kai se ihan kauniilta näytti muttei tuntunut. Edelleen siis Visu, Una ja Vegas testaamatta. Poneja ei lasketa.

Ongelmia:
jalustimet olivat väärin päin
jalustinhihna oli vaihtokunnossa
satoi lunta niin etten meinannut nähdä eteen
liian leveä ratsu, puristin polvilla
jännittyi yhdessä kulmassa
yritti pari kertaa poistua kulmasta
pudotteli laukkoja pois
kolisteltiin puomeja
ylihyppäsin
ei tuntunut siltä että minä ohjaan

Parannusta:
ei liukasteltu
tehtävä suht ok
laukkaan löytyi vähän lyhennystä
ei tainnut näyttää yhtä pahalta kun tuntui

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora