torstai 21. marraskuuta 2019

95 % hyvä

Torstaina oli kouluratsasatuspäivä Assilla. Eihän meillä tosiaan enää muita olekaan (ainakaan talvella). Treenit piti aloittaa jo kuudelta koska myöhemmin maneesi oli varattu. Ehdin hyvin niukasti paikalle. Pihalla oli muutama aste plussalla ja kotimatkalla rupesi tihuttamaan.

Ehdittiin vähän kävellä ennen kun ope tuli. Assi tuntui alkuun kankealta takaa. En tiedä mikä tänään oli toisin mutta nyt korvanappi ei ollut tippumassa vaikkei sille tehty mitään erikoisempia virityksiä.

Alkuverkat mentiin melko pitkällä ohjalla. Pelkkää hölköttelyä ratsu lämpimäksi. Ensin ravi, sitten laukka. Selkään ravikin tuntui alkuun vähän kummalta mutta ope sanoi että näyttää hyvältä. Uskoin. Mentiin ensin oikea laukka kun arvelin sen helpommaksi. Olin oikeassa ja jälkimmäinen (vasen) ei tänään ollutkaan parempi. Itse olin kevyessä istunnassa koska tuntui helpommalta niin.

Aloitettiin oikeassa kierroksessa. Alkutunnin ohje oli tehdä käynnissä jokaiseen kulmaan voltti. Ehdittiin tehdä yksi ja sitten ne vähän unohdettiin. Tultiin keskilijalle ja tehtiin avoja ja väistöjä. Hetki käynnissä, sitten harjoitusravissa. Tämän päivän fataalein osuus oli siirtymät käynnistä raviin. Selvittiin kuitenkin.

Ravissa homma oli ihan näppärää. Assi eteni itse pahemmin hyytymättä ja oli tasainen ja riittävän taipuisa. Väistöt uralle olivat sujuvia.

Laukassa tultiin vähän Artsin tapaan alkua muutama metri lävistäjälle, sitten suoristettiin lamppurivin alle eli uran sisäpuolelle. Siinä ajatus avosta. Ja kun siinä rupesi pysymään suorana niin lopuksi käännettiin vastalaukka takaisin uralle viimeiseen kirjaimeen.

Kuskin suurin ongelma oli tänään se, etten meinannut tajuta ohjeita. Unohdin edelliset, välillä tulevatkin ja sekoilin suunnissa. Tapahtui useamman kerran. Ravissa lisäksi (eilinen) ruoka hyppi mahassa ja yhä tuntui ylensyöneeltä.

Jälkimmäinen eli vasen kierros oli hankalampi. Raviväistö oli lapaliirolöysäilyä. Keskilinjalle mennessä sisätakasen väistätys alle. Heti ensihetkistä ajatus oikeasta avosta. Nopeammin asiat kuntoon ja väistöön. Kun väistö ei sujunut niin mentiinkin sulkuajatuksella sivulle. Parani. Saatettiin käyttää asetusta toiseenkin suuntaan. Tyhjät pitkät sivut mentiin oikeassa kierroksessa avoa, vasemmassa sulkua.

Vasen laukka oli yhä hankalampi. Kuskillakin oli skarppausongelmia. Päästiin siinäkin kuitenkin lopettamaan hyvään ja tehtyä vastalaukka loppuun. Vasta aika lopuksi tajusin että voin itse tarkkailla suoruutta peileistä lamppurivin alla. Laukoissa oli kuitenkin helppo istua ja Assi oli ryhdikäs. Vasemmassa taisi yrittää pari kertaa pudottaa pois (vessahätä).

Loppuraveissa sai päästää vähän pidemmälle kaulalle. Assi oli letkeä ja pyöreä. Tasainen.

Talutin loppukäynnit ja taas eri tallikaveri kommentoi ettei ole ehkä ennen nähnyt Assia noin hyvänä sekä hyväntuulisena. Tuntuipa mukavalta kuulla tuollaista!

Ongelmia:
kavioiden puhdistus aiemmin kuin karsinan ovenraossa aiheuttaa sotkua käytävälle ja pihalle
tuijotteli yhä vähän, lähinnä takkikulmaa ja pikkuisen peilipäätyä
vasen kierros oli huonompi
kuski ei meinannut ymmärtää ja muistaa ohjeita
eilinen päivällinen hyppi mahassa
laukkapätkien aikana maneesissa oli ruuhkaa
tunnin jälkeen oli sellainen olo että olen vetänyt vasemmasta ohjasta

Parannusta:
korvanappi pysyi napakasti
kuski oli kuulemma hyvin suorana ja suorassa (paitsi vasemmassa laukassa)
Assi oli hyvä, varsinkin oikeassa kierroksessa
kuskin iltajumppa auttoi eikä harjoitusravista tullut selkäjumeja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora