sunnuntai 17. marraskuuta 2019

Maastoesteitä hallissa

Sunnuntaille tuli tällä kertaa huomattavasti paremmat kortit aluevalmennusten aikataulujen suhteen kuin viimeksi. Nyt toiseen ryhmään, aloitus 11.30. Tämä tarkoitti sitä että aamulla kotoa lähtiessäkään ei ollut enää säkkipimeää. Keli pyöri nollan ympärillä ja ajokeli oli liukas.

Hemppa oli saanut näemmä ulkoilla riittävästi, sillä tuli taas portille. Mutta parka tuntui stressaavan päivän ohjelmaa. Kasat olivat löysiä eikä olisi halunnut maastosuojia takasiin. Koppiin käveli kuitenkin sukkana. Olin tässä vaiheessa ihan aikataulussa.

Ensimmäinen pätkä pikkutietä oli kammottavan liukas ja mentiin hitaasti. Isompi tie ei tuonut tänään autuutta vaan rengasrikon. Trailerin toinen takarengas (yksi neljästä renkaasta) meni silpuksi. Hallitusti bussipysäkille. Onneksi tallilta löytyi renkaanvaihtoapu kunnollisen tunkin kanssa. Säikähdin kyllä itse, Hemppa ei sanonut mitään. Vastoin odotuksia ehdittiin silti ajoissa treeneihin.

Nyt Hemppa oli maneesilla rennompi. Tänään ei ollut apukäsiä mukana mutta sain silti sopivasti apuja. Kiitos!

Alkuverkassa Hemppa liikkui eilistä paremmin eteen. Maneesiin oli siirretty maastoesteitä. Ei Hemppa niinkään kauhistellut esteitä vaan sitä kun yhden edessä oli lunta. Hah! Yritin kasata laukkaa paremmaksi ja suoremmaksi sekä taivutella hevosta avuille.

Hyppyhommat aloitettiin suoraan valkoiselta pieneltä sianselältä. Jostain syystä noin kuusikymppiset maastoesteet näyttivät alkuun isoilta. Osasin kuitenkin olla tuijottamatta ensimmäistä ja päästiin yli. Siitä helpotti kuskin pahin jännitys. Taidettiin tulla jokunen hyppy. Sujuvammin eteen. Sitten viereistä taloa. Ensimmäisellä kerralla unohdin toisen kuskin tapaan että piti jatkaa oikealle seinälle. Sakkokierroksella paremmin. Myös tiukka vasen onnistui.

Sitten tultiin kahdeksikkotehtävä lainelankun ja keskimmäisen sinisen A-esteen kanssa. Molempiin vähän vinohyppyjä. Kuitenkin pidemmät tiet seinän kautta. A:lle ensin kielsi. Ei saanut itse arpoa yhtään! Mutta ei onneksi tullut mitään äkkiliikkeitä. Hyvin pysyin mukana. Käsky kävi komentaa hevosta. Siten, että vähän karvakin värähtää. Sitten uusiksi ja nyt mentiin paljon paremmalla imulla. Taisi tulla sakkokierros kuitenkin heti perään.

Sitten hypeltiin esteitä erilaisilla komboilla maltillisen mittaisina pätkinä. Lumiesteellekin kiellettiin ensin kun jäin arpomaan paikkaa. Askel ei osunut ja sitten vain pysähdyttiin eteen. Puolet syystä kuskille. Toisella kerralla paremmin.

Lopuksi kiinteiden päälle nosteltiin puomeja ja tultiin myös kuuden laukan linja havuportilta lankkuokserille. Ei ongelmia.

Viimeisellä kierroksella kiellettiin talolle. En oikein tiedä mikä siinäkin oli, liian vähän poljentaa? Aktiivisuutta tarvittiin oikeasti. Polkaisin paremmin käyntiin ja autoin vielä raipalla. Kaareva, kaareva ja kiemura sisältäen myös uuden 90 cm sianselän meni näppärästi. Perään vielä viimeinen kaareva linja sakkona. Yhä jäi väärään laukkaan mutta nyt hyppäsi ihanasti paremmalla imulla. Kummasti hypyissä mukana olo helpottui kun sujui paremmin eteen. Super!

Oma suunnitelma oli pitää harjasta tarpeen tullen kiinni mutta jotenkin en osannut. Sitä pitäisi treenata ehdottomasti lisää! Käsien vieminen eteen tuntuu jotenkin uhkarohkealta. Kertaalleen kesken hypyn Hemppa kertoi että nyt kuski on liikaa suussa kiinni. Osasin kuitenkin heti siinä tilanteessa kesken hyppykaaren antaa lisää siimaa. Mutta tuollaisia ei pitäisi edes tulla.

Loppuraveissa kuski oli aika mairea ja Hemppa liikkui vihdoin tasaisena ja reippaasti eteen. Aika hieno parannus! Sitten kun vaan tajuaisi polkaista ratsun heti alkutunnista kunnolla liikkeelle niin helpottaisi varmaan kovasti.

Hempalle tuli kuuma. Talutin hetken ja sitten takaisin tallille. Ajokeli oli kammottava. Satoi lunta eikä autossa meinannut olla pitoa. Oli sentään valoisaa. Päästiin kuitenkin ehyinä takaisin.

Ongelmia:
kolmisen kieltoa
kuski ei saanut empiä yhtään
Hemppa oli alkuun vähän hidas

Parannusta:
paransi loppua kohti
ei pukkeja, takapotkuja eikä säikkyjä
90 cm sianselkä ongelmitta yli

Katsomosta ihanasti videoitiin hyppyjämme:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora