maanantai 4. marraskuuta 2019

Oveluudella tuijottelua vastaan

Maanantaina menin taas itsenäisesti Assilla. Laitoin estepenkin. Kuulemma muutkin hepat ovat nyt tuijottelutuulella. Pakkasvirtaa ehkä? Viitisen astetta pakkasta.

Olin taas aikatauluttomana liikkeellä eli kahdeksan aikoihin vasta maneesissa. Taas jäätiin suurimmaksi osaksi aikaa keskenämme. Pitkin ohjin Assi käveli hieman hitaasti ja aavistuksen kartteli seiniä. Mutta kun nätisti hivutin kohti uraa niin ei saanut säikkyjä. Päätin olla pusertamatta ja pakottamatta.

Alkuraveissa Assi oli todella hidas eikä taas keskittynyt kuskiin. Yritin saada korvia ja huomiota vähän itseeni mutta aika pikaisia käännähdyksiä irtosi. Pyysin kaikenlaista, taivuttelin ja hidastin lisää. Kiinni ja eteen. Välillä pudotti käyntiin jos kovasti tuijotti. Melko pian otin laukalle ja siinä pyörittelin myös kaikenlaista, vastalaukatkin. Alkuun kuulosti hengästyneeltä ja käytin pian käynnissä. Muttei puuskuttanut yhtään, joten jatkettiin.

Yhä oli hitaahko mutta sain ujutettua uralle asti. Elävä käsi ja kunnon taivuttelut. Oikeassa laukassa oli sangen epätasainen edestä ja jäykähkö takaa.

Ravissa pyörittelin ympyröitä ja herättelin lävistäjillä. Lopulta laukassa tein kolmikaarista ensin vaihtamalla ravin kautta (ei kovin kaunista) ja lopuksi vastalaukoilla. Ei pahinta kamaluutta muttei erityisen sujuvaakaan. Piti kuitenkin laukat. Ohimennen kokeilin vaihtoja lävistäjillä ja lyhemmillä lävistäjillä. Enimmillään vaihtoi edestä toiseen suuntaan. Mutta lävistäjäkarautukset herättivät hyvin.

Ravissa piti himmailla altajuoksu pois. Kummasti oli taas vaikea löytää sopiva menovaihde. Mutta sen jälkeen tuli aika kivaksi. Loppuun asti tuijotteli kirjaimia. Mentiin vain rennosti ohi ja taivuttelin roimasti poispäin. Huomattava parannus viimeviikkoiseen vaikkei vieläkään päästy tekemään mitään ihmeempiä.

Ongelmia:
alkuun oli hidas
yhä tuijotteli läpi tunnin kirjaimia

Parannusta:
ei säpsyjä
sain houkuteltua uralle
lopuksi heräsi liikkeelle
loppuraveissa oli jo ihan asiallinen
kuskia ei hermostuttanut missään vaiheessa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora