maanantai 11. toukokuuta 2015

Vuorenpeikko leijumassa

Estetunnille sain vihdoin ja viimein suureksi yllätyksekseni Rozen. Luvassa oli kuulemma pienempiä esteitä, joten muhku ratsu ei haittaa. Roze oli hommissa jo koulutunnilla, joten sain valmiiksi lämmitellyn ratsun. Mäkäräiset pyörivät yhä ympärillä, lämmintä vähän päälle +10°C. 4 ratsukkoa.

Alkuverkassa tamma liikkui ihan iloisesti. Sitä virkeintä spurttivirtaa ei löytynyt muttei onneksi mennyt jännittyneeksi kipitykseksikään. Volteilla kun pyörittiin niin sain tamman jopa pyöristymään kun muistin miten se tehdään. Ihan pienenpientä liikettä ja kädet melko rauhassa. Jalalla eteen. Luonnostani meinasin veivata vähän liikaa edestä. Ravissakin kulki aika kivasti. Nopeatempoisissa siirtymissä laukat nousi näppärästi ja kivasti jopa vähän ylöspäin mutta takaisin käyntiin meni hetki saada. Ei onneksi tarvinnut pahasti ottaa edestä, reaktio olisi vain voinut olla nopeampi.

Hyppelyt aloitettiin puomi-ristikko -tehtävällä. Loivasti kaarevalla reitillä 3 puomia innarivälein, 1 laukka, hyppy, 1 laukka ja taas 3 puomia innarivälein. Keskellä mentiin hetki suoraan. Omasta mielestäni humputeltiin aika kivasti. Vähän meinasi venyä hypyn jälkeen pitkäksi eikä ihan aina osuttu puomeille mutta tasaista menoa. Lopuksi kun ope kaipasi enemmän menoa ylämäkeen niin sain kasattua tammaa ja saatiin vähän parannettua.

Välissä huilattiin hyvä tovi ja Roze puuskutti aika pitkään. Sitten hypättiin 1 laukan sarjaa. Yllättävän hyvin siitäkin selvittiin ekan haparointikierroksen jälkeen. Vähän oli ongelmia osua okserille keskelle mutta pikkuvikoja. Lopulta eka este katosi ja jälkimmäinen nousi. Roze liikkui iloisesti ja loikki sen empimättä. Kuvittelin että oltaisiin jätetty 70 senttiin mutta lopulta okseri oli 93 cm ja yhä vaan mentiin yli. Välillä vähän kolisi mutta puomit ei pudonneet saati katkenneet. Huippua, Roze!

Loppukäynnit käytiin maastossa.

Linimenttipullo oli tamman mielestä aika kauhea. Onneksi neljännen jalan kohdalla oli jo siedättynyt siihen ja söi rauhassa pullosta lähtevistä äänistä huolimatta.

Ongelmia:
vähän painoi sisäpohjetta vasten

Parannusta:
hyppäsi kaiken arpomatta
ei katkottu puomeja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora