torstai 14. toukokuuta 2015

Kouluponilla hyppimässä

Torstaina illan vikana tuntina oli estepienryhmä. Tuppauduinpa sinnekin vielä neljänneksi mukaan. Pienen arpomisen jälkeen ratsukseni osui Niilo. Mikäs siinä. Onneksi ponille löytyi kuntoonlaittaja sillä aikaa kun olin Vaniljan kyydissä. Samoin esteille kasaajat.

Verkassa Nipsu liikkui ihan mukavasti. Eteni mutta kuunteli. Hetken kun yritin humputella niin tuli opelta sanomista että paremmin pohkeen ja ohjan väliin.

Hypyt alotettiin heti omaan silmään ison näköisiltä esteiltä. Ei ne kyllä tainneet olla kuin n. 60 cm. Poni eteni ihan hyvin mutta joku tuntuma itseltä hommaan puuttui, sillä ponnistuspaikat oli epäsynkassa eikä tasainen tahti ihan säilynyt. Vähän vietettiin reunallekin. Yhdessä mentiin silti yli.

Keskeltä hyppääminen oli vaikeaa.


Ensin tultiin muutamia yhden esteen kierroksia kumpaankin suuntaan. Kertaalleen otettiin laineelle kielto kun poni todellakin lähti jalasta eteen. Vauhti olikin sitten jo niin kiitoa ettei siitä voinut Niilon mielestä hypätä. Uudella lähestymisellä hallitusti yli.

Laine. Tolppasensuroitu jalka.

Sitten hypättiin useampi este peräkkäin. Väliin pienet huilit ja sitten tultiin ensin vähän matalampi rata, sitten vähän korkeampi ja lopuksi vielä 3 n. 80 - 85 cm estettä. Jo pienemmilläkään en jotenkin osannut istua Niilon hypyissä. Estekorkeuden noustessa ongelmat lisääntyivät. Vaan vaikka tultiin miten, niin yli mentiin silti. Itse keikuin mutta pysyin kyydissä. Ohjatkin pääsi pitkiksi.

Missä jalat? Tolppasensuuri ei kykene peittämään tällaista.

Olihan se aika mainiota, lisää treeniä vaan. Yllättävän sukkela Nipsu tosiaan oli hyppyhommissa. Kun sen vielä saisi etenemään kunnolla.


Tämä ei ole kielto vaikka siltä saattaa näyttää. Kuski tahtoisi jo mennä.

Yritäpä näissä sitten olla mukana.

Ohjat lähes tuntumalla. Hyvä poni!


Jotain aavistuksen asiallisemmankin näköistä.


Hieno poni!


Viuh kun kuski sukeltaa.

Oliko ne ohjat joskus aiemminkin vähän pitkinä?

Jee jee!
Kuvista ja videosta kiitos Evelle ja Ellalle.

Ongelmia:
yksi kielto
tasaisuuden puute
välillä vauhdin puute
pientä epäsynkkaa kuskin kanssa
hypyissä oli vaikea olla

Parannusta:
loikki ison okserinkin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora