sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Niilon kanssa kolmas A-rata

Sunnuntaina oli vuorossa kisa-aamu Saaralla. Kävin ensin katsomassa muiden tiimiläisten KN:t. Sitten oli aika lähteä puunaamaan Nipsua. Unohdin eilen selvittää hännän mutta hyvin oli aikaa. Kampaukseksi ruuna sai taaksepäin vedetyt ponnarit. Etutukan letitin ja se oli Niilon mielestä tosi inhottavaa. Luimi, heilutti päätä ja yritti purra. Oli taas tosi herttaisella tuulella.

Niilon uusi lyhyempi harja. Itse saksittu.

Kun saatiin itsemme valmiiksi niin käytiin kisapaikalla katsomassa tilanne. Noin 3 ratsukkoa edellisestä luokasta oli vielä menemättä ja me oltiin A-merkissä neljäntenä. Suunnattiin siis pois vesisateesta omaan maneesiin verkkaamaan. Lämmintä pihalla oli pari astetta.

Niilo oli edelleen sangen tasainen ratsastaa. Tein siirtymiä (yhä kättä vasten alaspäin), väistöjä ja ratsastin ohjelman läpi. Kelvosti mutta laukassa oli vähän hallintaongelmia. Jälkimmäinen myötälaukka nousi väärin. Lopuksi tein vielä laukannostoja ja yritin ajatuksella lyhentää laukkaa ennen ravisiirtymiä. Sinnepäin. Poni oli pikemminkin turhan innokas ja sekä ravissa että laukassa piti pikemminkin hillitä kipittämistä. Keskiravit lähti aika mukavasti.

Uudella yrityksellä oltiin oikein sopivaan aikaan kisapaikalla. Ensimmäinen ratsukko oli juuri aloittanut radan. Verkassa otettiin yksi hyvin lyhyt laukkapätkä, jokunen väistö ravissa ja käynnissä, pari peruutusta (vinoon ja vastustellen) sekä siirtymiä. Ei onneksi ollut pahasti jännittynyt.

Jännitys ei ponilla onneksi kovasti lisääntynyt aidoissakaan. Ekalla ohituksella tuijotti tuomaria mutta toiseen suuntaan päästiin jo rennosti ohi. Pahin liikavauhtikin katosi. Pyörittelin ravivoltteja, olisinkohan vielä väistänyt ja nostin vastalaukat. Jälkimmäinen nousi väärin, korjasin mutten ehtinyt enää ottaa uusiksi kun tuli lähtölupa.

©Noora Kela

Aloitettiin tosi tasaisesti. Tein huolelliset kulmat ja tultiin suoraan. Ravivolteilla vähän liiraili mutta pääosin oli pyöreänä. Väistöt meni jopa yllättävän hyvin. Keskiravit rikkoi kummatkin alussa laukalle eikä ravi venynyt kuten treenatessa. Pysähdys tuli kättä vasten, peruutus kiemurana ja menin laskuissa sekasin. Liikaa askelia (pisteiksi 4,5). Käynti oli tasaista ja ensimmäinen vastalaukka yllättävän hallittu ja pyöreä. Ensimmäinen laukkavoltti (oikea) oli vähän kanttailua ja turhan iso. Keskilaukka oli hitusen holtitonta. Meni lujempaa mutta tie ja muoto vähän kärsivät. Jälkimmäinen vastalaukka nousi väärin. Otin käyntiin ja nostin uuden. Vähän hätäisestihän se tuli mutta nousi onneksi oikeana. Laukkavoltti vasemmalle oli vähän paremman kokoinen mutta kaatumiselta sekin tuntui. Keskilaukka oli vähän jotain yritystä sekin. Sen verran poni keräsi kierroksia että kulmat huononivat meidä pro-kulmista huonommiksi loppua kohti. Lopputervehdykseen tultiin hieman vinossa. Huomasin mutta jostain syystä en korjannut pysähdystä suoraan. Pysähdyksissä ei sentään onneksi nykinyt radalla ohjia.

©Noora Kela

Muistin radan, jee! Poni oli yllättävän tasainen ja rauhallinen. Keskityin ratsastamaan enkä murehtimaan. Muistin hymyillä. Prosentteja tuli tavoitteiden mukaan yli 55: 56,852. Ihan tyytyväinen kolmella rikolla. Päästiin taas palkintojenjakoon ja saatiin tsemppi.

Vasta kotia kohti taluttaessa Nipa veti pömelit. Pukitti pihalla ja yritti muutenkin poukkoilla omiaan. Tässä vaiheessa aina tympeää kun on kädet täynnä tavaraa. Olisi pitänyt vain ratsastaa takaisin. Mutta kaikesta huolimatta kiva oli käydä!

Anne taltioi suorituksemme:



Näin rentoudutaan kisojen jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora