perjantai 15. toukokuuta 2015

Pitkästä aikaa Jatsi

Perjantaina ehdin neljäksi pienryhmätunnille ja pääsin samalla pitkästä aikaa tallinpitäjän oppiin. Ratsuvalinta vähän yllätti, olin jo unohtanut aiemman Jatsiputkeni. Suokki siis tarhasta sisään ja tunnille maneesiin sadetta pakoon. Oma virallinen pihakauden korkkaus jäi siis yhä tekemättä.

Jatsi oli vauhdiltaan vähän epätasainen. Välillä juostiin lujaa, välillä meinasi hyytyä. Apuohjat oli ja niistä huolimatta oli ohje ratsastaa vähän matalampaan muotoon. Osasin, jee! Taas sain sanomista siitä, että volteilla ja ympyröillä enemmän sisäpohjetta. Nyt vasta tajusin tulkata sen että pitää taivuttaa paremmin. Juuri näin ja rupesin saamaan juonesta ihan erilailla kiinni verrattuna siihen että yritin vain tyrkkiä ruunaa pois sisäpohkeen päältä ulommas. Tunnin teemana oli ratsujen jumppaaminen.

Tehtävänä tultiin raviväistöjä. Lyhyen sivun keskeltä pituushalkaisijalle vähän samaan tapaan kuin eilenkin. Nyt suoristettiin hyvissä ajoin ennen uraa ja nostettiin linjalla myötälaukka. Päätyyn voltti ja oikeassa kierroksessa jatkettiin vielä kohti peilejä suoraan laukaten. Jatsi pysyi yllättävän hyvin suorana mutta suorille vauhti kiihtyi. Itselläni oli vähän ongelmia soljua liikennevirtaan ja vaikka ratsukoita oli vain 5 ja koko maneesi käytössä niin silti olin jatkuvasti volttipäädyssä käynnissä väistelemässä.

Välihuili ei ollut kovin pitkä. Toiseen kierrokseen tehtävä oli vähän erilainen ja otettiin laukkaa vain yhdelle sivulle. Olisin voinut aavistaa jo aiemmin että vasemman laukan nostaminen voi tuottaa ongelmia kun oikea nousi niin hyvin. Suoralla päädyttiin kerta toisensa jälkeen oikeaan. Korjailin sitten ravin kautta. Ei välttämättä noussut kertaakaan ekalla yrityksellä oikein. Olisin voinut lopettaa parempaankin suoritukseen mutta myötälaukkaan kuitenkin.

Aika tiivis tunti. Onneksi ei ollut ihan niin kuolemaksi kuin miltä kuulosti. Pieniä välitaukoja lukuunottamatta pelkkää ravia ja laukkaa. Väistöistä olisin voinut ottaa vähän enemmänkin kommenttia. Ei päästy viilaamaan kohti täydellisyyttä.

Ongelmia:
vasemman laukan nosto
tasainen tahti ravissa
aina ei pysytty laukassa reitillä
laukassa kiihtyi suorilla

Parannusta:
väisti kai suht hyvin
ravissa päästiin ihan ok suoraan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora