sunnuntai 10. toukokuuta 2015

Lähes Tuhkimomaasto

Sunnuntaina himoitsin taas ratsaille mutten jaksanut vääntöä tai mitään rankkaa, joten kyselin maastoratsua. Toiveeksi laitoin että tolkku. Sokerista ja Topiaksesta valitsin Sokerin.

Tarhasta olisin helposti saanut pyydystettyä sekä Rozen, joka odotteli portin lähellä että Sokerin ja Pikun, jotka tulivat moikkaamaan kun huomasivat minut. Rozekin väisti asiallisesti pois edestä.

Sokeri oli ihanan kiltisti harjatessa. Karvaa irtosi yhä paljon. Toinen takakenkä paljastui vähän löysäksi muttei ollut kykyjä tehdä sille mitään. Maastoon lähdin iltapäivästä ja yritin kellottaa reissun ennen uhkaavia sateita. Mennessä oli oikein kiva puolipilvinen +14°C.

Pitkin ohjin Sokeri käveli nätisti. Ravissa ja laukassa piti vähän tuijotella, samoin käynnissä jos ohjat oli tuntumalla. Mm. isot kivet oli aika pelottavia. Välillä otettiin sivuliirtoa tien toiseen laitaan. Autoista sekä ohittaneesta traktoristakaan Sokeri ei onneksi sanonut mitään. Yksi nelijalkasäikky sekä yksi aika rivakka laukasta hidastus muista syistä. Pysyin hyvin kyydissä. Tammalla oli ihan hyvin imua ja ravissa paineltiin päälle pariakymppiä. Laukkaspurtissa irtosi 35,7 km/h.

Käveltiin aika pitkät pätkät. Lopulta huomasin että takakenkä puuttuu ja oli aika hyvät arvaukset että minne se jäi. Ilman kenkää en uskaltanut enää mennä käyntiä lujempaa kun en muistanut että kuka näistä olikaan se herkkäjalka. Tunnustelin kovasti että pysyykö käynti puhtaana ja pohdin että pitäisikö jopa taluttaa. Kenkä löytyi ja palattiin tallille. Loppumatkasta kaunis kelikin vähän viileni ja saatiin muutama tippa vettä niskaan. Keskinopeus 6,8 km/h.

Ongelmia:
säikyt
kenkä putosi

Parannusta:
jarrut toimivat hyvin
en ollut tippumassa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora