perjantai 29. toukokuuta 2015

Itsenäinen iltaratsastus

Perjantaina käytin innokkaat työkaverit ratsailla. Sen jälkeen hinguin tietysti itsekin selkään. Tunnit oli loppuneet ajat sitten, joten itsenäiselle. Ope ehdotti Penaa ja tämä kävi mulle hyvin.

Vasen sisäreisi oli yhä sangen kipeä alkuun. Tuntui jotenkin revähtäneeltä vaikka en tiedä sitä satuttaneeni. Huomasin sen eilen kun kipusin ratsaille. Itselläni ei ollut oikein intoa ruveta ravaamaan, joten työstettiin alkuun käyntiä oikein pitkän kaavan mukaan. Pena liikkui ihan mukavasti patistelematta eteen. Tehtiin taivutuksia, väistöjä (vasemman jalan väistäminen oli paljon vaikeampaa, oikeaa jalkaa väisti aika helposti) ja pysähdyksiä. Tavoite oli saada ratsu menemään suoraan kahdella ohjalla. Tasottui aika hyväksi tuntumalle. Yritin kovasti keskittyä myös omaan istuntaani. Tänään oli taas vino olo selässä. Kummatkin istuinluut tuntumalle, reidet rennoiksi, varpaat eteen, kädet hieman ylemmäs ja vierekkäin, kyljet pitkiksi.

Ravipätkän pidin lopulta aika lyhyenä eikä siihen ollut hirveää motivaatiota. Liikkui eteen eikä tahmaillut juurikaan. Keventäminen tuntui turhan paljon hytkymiseltä, harjoitusravi sujui paremmin.

Ennen laukkoja pidettiin lepotauko käynnissä. Laukassa ajattelin siirtymiä mutta alkuun tarvittiinkin kumpaankin kierrokseen vähän spurttailua kentän ympäri että ruuna heräsi. Ihan parhaita laukkavauhteja ei irronnut mutta voisi sitä sanoa jo reippaaksi. Teki tehtävänsä ja nostot tulivat sen jälkeen sujuvasti. Nousi jopa myötälaukka. Tosin laukat olivat vielä aika pitkänä menemistä vaikka yritin tehdä puolipidätteitä. Itsekin pompin laukassa. Tuntuu olevan ominaisuus Penan selässä.

Tähän väliin tehtiin siirtymiä. Ravista seis. Pysähdyksissä turpa alas. Siihen oppi aika nopeasti. Peruutuksissa tuli kättä vasten enkä saanut korjattua vaikka kuinka yritin. Mutta sinnikäs perustyö tuotti tulosta ja lopulta laukat rupesivat rullaamaan pyöreinä kumpaankin suuntaan. Tein keskeltä laukkaympyröitä oikealle ja vasemmalle. Välissä käyntiin tai seis. Toisinaan nostin ravipätkän kautta. Vasemmalle oli hankalampi kääntää ja yritti puskea lapa edellä ulos. Oikealla ohjalla oli vaikeampi pitää tuntumaa. Kun sain asetuksen vasempaan rupesi reittikin löytymään.

Loppuravitkin oli suht lyhyt hölkyttelypätkä. Mutta niin tasottui ruuna ravissakin hyväksi. Loppuraveissa oli kivan kevyt edestä ja taisi työskennellä takaakin. Vähän piti pyytää eteen mutta ei ollut löysä.

Loppukäynnit käytiin kävelemässä iltametsässä. Poni oli hieman epäluuloinen välillä mutta ihanan tolkusti meni. Metsäily oli kunnon sielun lepoa. Seuraavalle itsenäiselle maastoreissulleni tahdon Penan!

Ongelmia:
kuskin kipeä vasen sisäreisi
oikealle ohjalle vaikeampi saada tuntuma
vasemmalle kääntäminen välillä
vasemman pohkeen väistäminen

Parannusta:
käynti ja ravi tulivat aika hyviksi
laukka pyöristyi ja lyheni huomattavasti
maastossa ihanan tolkku
ei tahmaillut

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora