lauantai 2. toukokuuta 2015

Raviväistöjä ja keskilaukkaa vielä kisatreeniksi

Lauantaina kävin tunnilla ja sain mennä onneksi Niilolla eikä tullut Cunamia. Poni ei ollut taas herttaisimmillaan. Kavioita putsatessa yritin saada etujalkaa ylös ja kumartelin ponin vieressä. Sieltä nousikin takajalka, joka kumahti otsaani. Aijai. Eikä kypärää. Ei onneksi sattunut pahemmin, hetken kasailin itseäni ja tunnustelin että taidan olla ihan ok. Kuhmu siihen tuli mutta ei kummempaa. Epäselväksi jäi oliko tämä ponilta vahinko vai tahallista.

Ratsukoita oli 5. Pihalla +7°C, maneesissa +15°C. Mentiin sisälle vaikka vähän haaveilin ulkoilusta.

Alkuverkka oli tehokas. Ravissa mentiin jopa liian reippaasti kipittäen. Hankala oli yrittää rauhoittaa tahtia ja pitää meno silti lennokkaana. Lopuksi otettiin pitkät laukkapätkät kumpaankin suuntaan. Siinä sai huhkia kuskin lisäksi myös poni. Laukassakin tuli sanomista ettei tarvitse mennä niin kiireisesti.

Istunnan korjaukset oli taas aika vakioita, rentouta jalat. Peilistä näin että kippurassa olivat mutta eivät ne tahdo valua alas.

Päivän teemana oli kivasti pohkeenväistöt. Tultiin niitä käynnissä, minä sain ohjeeksi tulla myös toisesta päädystä ja tehdä se ravissa. Tulin ihan mielelläni puolet väistöistä käynnissä. Lyhyeltä sivulta keskihalkaisijalle, suoristus ja väistö uralle. Aloitettiin oikeassa kierroksessa ja se oli meidän vaikeampi suunta. Meno hyytyi enkä tuntenut selkään missä ponin perä meni. Huono juttu. Takaosa meinasi kiirehtiä edelle. Ehkä ihan hyvä että mentiin peileistä poispäin niin sain keskityttyä tunteeseen. Loppua kohti vähän parani.

Vasen kierros oli selvästi helpompi. Tasainen väistö ja eteneminen, pyöreä poni. Mutta auttoi varmasti aiempaan kierrokseen saatu käsky myös edetä väistössä.

Lopuksi tehtiin vielä laukkatehtävää. Saatiin oma ympyrä ja omat kuviot. Voltti ovelle harjoituslaukassa ja ympyrä keskilaukkaa. Vasen kierros. Ei keskilaukat oikein irronneet ja itse uuvahdin parin kierroksen jälkeen. Olisi kai pitänyt käskeä vielä enemmän eteen. Muoto ja tie meinasivat ruveta kärsimään hoputuksesta. Voltit aloitettiin aika kaatumalla mutta yllättävän asiallisesti poni silti kääntyi. Siirtymät harjoitus- ja keskilaukan väleissä olivat onnettomat. Varsinkin takaisin ottaessa poni jännittyi.

Sitten loppui aika eikä ehditty laukata toiseen suuntaan. Tunnin aikana tehtiin muutamat omat peruutukset. Peruutti kyllä muttei kovin priimaa. Pysähdykset tuli yhä kättä vasten ja heilutteli päätä.

Tunnin jälkeen oli kisapuunaus. Pesin ja rasvasin suitset ja saksin ponin harjan vähän asiallisempaan mittaan. Voisi se olla vieläkin lyhyempi ja paljon ohuempi. Ohentamisyritykseni ei paljon näkynyt.

Ongelmia:
väistö vasemmalle ja oikea laukka hankalammat
kiinni vasemmassa ohjassa
kiukkuisempi kuin eilen

Parannusta:
laukassa yhä aika tasainen
raviväistöihin tuli jotain tolkkua

Marika kuvasi pätkän meidän menosta:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora