torstai 21. toukokuuta 2015

Pikkupeikkopommilla kuskirääkkiä ilman jalustimia (ja käsiäkin)

Torstain estetunnille ei tullutkaan Lidaa. Hauska yllätys oli saada vihdoin uusi pikkusuokki Jere. 20v vauhtiruuna, kokoa n. 142 cm. Kiva laittaa kuntoon.

Mentiin kentälle, 5 ratsukkoa tunnilla. Keli vähän kympin alle. Ei satanut vaikka mennen tullen tallimatkalla tuli vettä. Laitoin turvaliivin koska luvassa oli puomi/este. Yritin kysellä että kuinka isoja hypätään että otanko liivin pois mutten saanut tarpeeksi yksiselitteistä vastausta.

Alkuverkassa Jereä piti taivuttaa varsinkin oikeaan huolellisesti. Eikä se mennyt yhtään niin lujaa kuin kuvittelin. Vähän yritti välillä kiihdyttää mutta tosi maltillisesti.

Alkuverkkojen jälkeen oli aika sanoa jalustimille vaiheittain hyvästit. Mentiin ympyrällä kumpaankin suuntaan ravia ja laukkaa, vuorotellen yhdellä jalustimella ja välillä kokonaan ilman. Keventäen, kevyessä istunnassa, keventäen 2 alas 1 ylös, 1-2, 2-2 ja 1-3. Vähän meinasi hartiat valua etukumaraan. Jalkoihin otti yllättävän paljon. Jere onneksi hoiti hommansa ja jolkotteli suht tasaisesti. Vaikeinta mulle oli laukassa seisoa jalustimilla suorin jaloin, keikkasin aina eteen.

Välillä siirrettiin satulakin lavoilta takaisin paikoilleen.

Sileän hommien jälkeen siirryttiin estepuolelle. Jalustimet yhä pois. Ensin puomilinjaa laukassa, nyt jalustimien puute ei haitannut mitään. Vasta vikalla kerralla laskin askeleet ja osuttiin kaikille. Sitten yksittäistä pystyä ilman jalustimia ja ohjia. Poni ei tuntunut tykkäävän ohjien päästämisestä.

Sitten tultiin kavalettikorkuista rataa ohjat hypyissä yhdessä kädessä. Toinen kierros oli vähän pidempi. Lopuksi vielä sama toiseen suuntaan. Joitain vääriä laukkoja ja vähän välikiihtymisiä. Oli aika rankkaa. Jere onneksi hoiti oman osuutensa hienosti ja oikein tähtäsi puomeille jos meinattiin mennä ohi. Vesimatto ja muuri ylittyivät helposti nekin.

Yhä loppuravitkin mentiin ilman jalustimia. Kiva hissutteluravi onneksi löytyi helposti. Tunnin jälkeen sisäreidet olivat ihan tuuskana ja kävely alkuun kankeaa. Vaan onneksi eilen erittäin kipeäksi saamani selkä ei tykännyt tästä pahaa!

Ongelmia:
puomeille osuminen
joitain vääriä laukkoja

Parannusta:
laukassa jalustimien puute ei tehtävillä haitannut
jarrutkin löytyi
kivan kevyt edestä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora