perjantai 22. toukokuuta 2015

Tuleva yksärikisatamma testissä

Helmikuun alussa käymäni Esran koulutus kisajärjestelmän uudistuksesta poiki lounaspöydässä kutsun Myrskylään kisoihin. Kuulemma ratsukin löytyy. Eihän sitä enempää tarvinnut houkutella ja perjantaina huristelin tunnin suuntaansa testaamaan tulevaa kisaratsuani. Kisojen piti olla tulevalla viikolla mutta lopulta kisat peruttiin osallistujapulan takia. Meninpä kuitenkin tutustumaan ratsuun.

Lorda oli ihan minun tyyppiseni ratsu. Vähän vajaa 170 cm korkea ruunikko. Vähän epäluuloinen minua kohtaan, sillä viime aikoina uudet ihmiset ovat olleet lähinnä eläinlääkäreitä tai kengittäjiä. Kiltti kuitenkin.

Ratsastus mentiin kevyehkösti, sillä rokotus oli muutamaa päivää aiemmin. Tosi pitkät alkukäynnit. Ohjastuntumalla alku oli tutustumista. Tamma ei juuri ole tottunut vaihtuviin ratsastajiin, joten varmasti oli aika kummallista. Meni tovi että löydettiin kumpaakin miellyttävä ohjastuntuma. Omistaja katseli muttei kommentoinut menoa. Pöllövirtaa ei ollut yhtään useamman päivän levosta huolimatta.

Laukassa tamma rupesi heräämään. Saatiin myös hypätä pikkupysty pari kertaa kummastakin suunnasta. Helposti meni ja esteen jälkeen vauhtia oli vähän liikaakin. Vikalla kerralla esteen alla oli tynnyri. Ei haitannut.

Loppuraveissa vauhtia oli runsaasti kuten arvelinkin. Sain tamman kuitenkin tasoittumaan ja rauhoittumaan ennen kuin juoksi itsensä hikeen. Hyvästä ja rauhallisesta hetkestä palkitsin loppukäynneillä. Nekin tehtiin pitkän kaavan mukaan.

Keli oli oikein ihana. Fleecen kanssa hihat ylhäällä oli oikein sopiva. Meille heltisi kisalupa, alunperin tarkoitus oli mennä he C ja 60 sekä 80 cm. Kahdet seuraavat estekisat jää välistä, joten seuraavaksi sitten koulua. Sitä ennen vielä uusi tutustumiskäynti kunnolla hyppäämään ja kouluratsastamaan.

Ongelmia:
alkuun epäluuloinen ratsu
innostuessa jarrut ei toimineet kovin pitkävaikutteisesti
en tykännyt kun tarpeille piti pysähtyä

Parannusta:
hyppäsi innokkaasti
ei mitään omia vinkeitä

Omistaja kuvasi meitä:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora