maanantai 25. toukokuuta 2015

Seilausta junnuruunalla


Maanantain koulutunnille sain toiveeni mukaan jonkun uusista. Vaihtoehtoja oli käytännössä enää kaksi ja olisin kaivannut juuri se toisen eli tamman. Presto 6v ruuna on kyllä makean näkönen. Muutaman viikon se on jo ollut meidän tunneilla.

Ruunan työmotivaatio ei ollut ihan kohdillaan sillä tarhassa tuntui pelkäävän mua eikä meinannut antaa kiinni. Hoitaessa oli asiallisesti. Selkään kuulemma ilman penkkiä ja nopsaan sitten lähdettiinkin liikkeelle. Kuulemma katseohjautuva ja niin olikin. Alkuun tuntui että seilataan minne sattuu. Suoraan oli hankala päästä tai pysyä edes käynnissä.

Ravailut meni ihan ok paitsi toisessa päädyssä kulmatolppa oli joka kierroksella edessä. Kun tajusin siirtää katseeni kulmasta lyhyen sivun keskelle niin reitti parani. Tehtiin keskiravilävistäjiä. Kevensin suosiolla. Harjoitusravissa omat jalat tuntui kippuratönköiltä, jalustimet kaulalla olisi ehkä ollut helpompaa. Toki oman istunnan heilahduksien aiheuttamien sivuliikkeiden varalta jalustimet oli kivat. Keskiravit lähti aika kivasti.

Laukkatehtävä oli aika piparia. En saanut laukkaa ekalla kierroksella nousemaan ollenkaan, juostiin vaan ravia alta jonka takia pidin sitten liikaa kädellä. Ohjaus ympyrällä oikeaan kierrokseen ei ollut kovin priimaa. Pitkälle sivulle piti tehdä loiva kiemura. Ekalla kerralla sain luvan mennä suoraan, sen jälkeen oikeassa kierroksessa kiemura sujui yllättävän hyvin. Vasemmassa kierroksessa yhä vähän liirattiin ympyrällä, tällä kertaa enemmän sisään. Loivasta kiemurasta ei meinannut tulla mitään. Lävistäjä ja ohjaus meni rikki, ravipudotteluja ja usuttamista. Vikalla kierroksella kun pidin enempi näpeissä niin selvittiin laukassa pysyen ja vaihtamatta.

Itse istuin kuulemma oikealla. Vasen hartia taaempana ja oikea lantio jotain. Unohdin jo. Edempänä? Yritin kiertää itseäni suorempaan mutta jäi vähän epäselväksi että paraniko. Ruuna rupesi kuitenkin ohjautumaan hyvin ja pitkin ohjinkin pysyttiin uralla ja selvittiin kulmista. Istunnalla käyntiin ei ollut ihan läpihuutojuttu sekään.

Ratsukoita tunnilla oli tänään 4 ja kelinä aurinkoinen +17°C. Tällaista voisi olla läpi talven! Oikein hyvä t-paitakeli eikä kuitenkaan pölissyt pahasti. Mutta ruunan jätän mielelläni muiden ratsastettavaksi. Cunami on kiva, tämän kanssa ei synkannut ainakaan vielä.

Ongelmia:
ei ollut mun ratsuni
laukannostot
tasainen tahti
kääntyminen
suorassa istuminen
kulki luultavasti koko tunnin luotiviivan takana

Parannusta:
selvittiin tehtävistä kuitenkin jotenkuten
ei pöljäillyt

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora