keskiviikko 27. toukokuuta 2015

Kimoputkea

Keskiviikon toiselle tunnille sain Penan. Ei haitannut yhtään vaan olin ihan tyytyväinen että pönäilyyni tuli vaihtelua. Hoitaja laittoi hepan valmiiksi ja pääsi kävelemään Kafeterian kanssa loppukäyntejä kuin minut hieman vastentahtoisesti pakotettiin vaihtamaan ratsua.

Muistin vasta selässä että kannukset puuttuvat. En jaksanut lähteä hakemaan, joten ajattelin pärjätä ilman. Keli oli yhä tarpeeksi lämmin t-paitaan. Ratsukoita tunnilla oli 4.

Laitoin Penan heti alkuun liikkeelle. Seurauksena ettei meinattu pysyä ravissa vaan rikkoi mieluummin laukalle kuin skarppasi ravissa. Oikea ohja uhkasi olla välillä tyhjänä mutta lopputuntia kohti sain asetukset läpi. Toki silloinkin poni helposti venähti pitkäksi.

Laukoissa samaten pyysin kunnolla eteen. Ope totesi että mennään jo vähän turhan lujaa. Tehtävänä piti ensin olla loivat kiemurat laukassa mutta päädyttiinkin tekemään laukan kokoamista. Alusta asti yritin pitää Penan jotenkuten lyhyenä laukassa. Muistelin että se oli juuri Pena, joka salakavalasti muuttui laukatessa pitkäksi. Temponmuutokset menivät yllättävän kivasti. Eikä tarvinnut vetää. Laukkakin pysyi aika hyvin yllä. Vasempaan kierrokseen valmistelin ratsun oikean ohjan tuelle ennen nostoja ja olikohan yhtä kierrosta lukuunottamatta kuin vasen laukka nousi myötäisenä.

Ennen loppuverkkoja tehtiin samaa vielä ravissa. Poni tuntui jo vähän uuvahtaneelta ja sain tehdä aika paljon hommia että ruuna eteni ja kulki suht suorana. Sitten vielä vähän ravista pysähdyksiä ja takaisin raviin. Ei pahinta hyytymistä vaan tässä vaiheessa tuntia jopa melko hyvä.

Loppuravit jolkoteltiin sitten pidentyvällä ohjalla eikä meno hyytynyt pahasti tässäkään vaiheessa. Positiivista.

Ongelmia:
aavistuksen löysä poni

Parannusta:
asetukset meni lopulta läpi kumpaankin suuntaan
temponvaihteluista tuli ihan kelpoja
laukat nousi pääosin oikein
eteni kyllä kun pyysi, ei pahoja hyytymisiä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora