maanantai 18. toukokuuta 2015

Helppoa hyppimistä

Maanantain estetunnille sain valita ratsuni jopa kolmesta vaihtoehdosta. Tarjolla oli Piku, Pena ja Roze. Pelkäsin että Pena on hyytynyt (vaikkei nyt ollutkaan edellisellä tunnilla) ja Rozen kanssa en näe yhteistä estetulevaisuutta, joten valitsin Pikun. Onneksi löytyi taas reippaita apulaisia ratsun varustukseen.

Turvaliivi päälle, raipan vaihto ja menoksi. Olin sangen märkä jo tässä vaiheessa. Yhä tihutti välillä lisää vettä mutta ratsailla sitä ei huomannut. Ratsukoita oli esteilläkin vain 3.

Pikulla oli taas vauhtipäivä. Pitkin ohjin ravaillessa irtosi välillä montemenoa. Volteilla pyöristely ei ollut tänään yhtä letkeää. Laukassa taas onneksi aavistuksen aiempaa helpompaa. Jopa laukassa tuli pieni pyöreyden pilkahdus. Aika pieni.

Hypyt aloitettiin kahdeksikolla. Ihan muutaman kerran laukka jäi vaihtumatta mutta oli aika sujuvaa. Vähän meinattiin kanttailla sisään mutta ohjaus kuitenkin toimi. Sitten taidettiin tulla sarja kertaalleen ja tynnyrit kerran. Me päästiin aika vähällä kun tunnin uudet ratsutulokkaat vaativat vähän enemmän totuttelua.

5 esteen rata tultiin kertaalleen. Estekorkeus oli aika maltillinen, mutulla max 70 cm. Ope antoi meille luvan ratsastaa aikaa ja niin sitten vedettiin mutkat suoriksi ja suorilla baanattiin. Ekalle ponnistuspaikka ei ihan osunut ja siinä tärvääntyi ehkä puolisen sekuntia kun ruuna ei arvannut ajatuksistani että minne mennään. Muuten homma hoitui helposti.

Saatiin sitten yksittäisenä hypätä vähän isompaa. Ihan hypättävän kokoinen. Päälle 80 luulisin mutta max metriä. En tuijotellut kovin tarkkaan. Askeleen päässä edessä oli apupuomi. Välillä ei kyllä meinattu osua. Oikealle kääntäminen oli vaikeampaa. Mutta joka kerta Piku nosti jalkansa yli.

Lopuksi tultiin mekin vielä muistaakseni sarjaa vähän tuunattuna. Sangen hyvä, joten yksi kerta taisi riittää. Meidän tän päivän hyppelyt tuntui vähän humputtelulta. Punainen lanka puuttui. Ei suuria ongelmia eikä suuria ratkaisuja. Vähän tasapaksua. Tunnin jälkeen pohdin että olisi sittenkin pitänyt ottaa joku muu ratsu. Toivoin myös että pääsisin kokeilemaan näitä uudempia ennen kuin ne myydään.

Loppukäynnit käytiin maastossa. Sen vielä tarkeni mutta tallissa en malttanut riisua turvaliiviä pois.

Ongelmia:
ponnistuspaikat ei aina kunnossa
kaarteet laukassa voisi olla tasapainoisempia

Parannusta:
aikaratsastus oli helppoa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora