maanantai 25. toukokuuta 2015

Estetunnilla vähän kaikkea

Maanantain hyppyhommiin tuli Piku. Ennen ekaa tuntia muistin hetken että pitääpä pyytää joku laittamaan ruuna valmiiksi. Unohdin kuitenkin mutta onneksi tallissa oltiin hereillä ja Piku tuli pyytämättä valmiina pihalle ajallaan.

Piku tuntui reippaalta Preston jälkeen vaikka eteneviä ovat kummatkin. Ratsukoita oli 5 ja keli viileni pikkuhiljaa n. viiteentoista ja alle. T-paita ja turvaliivi oli kuitenkin hyvä.

©Krista

Alkuverkassa taas peruspyörittelyt. Eteen ja voltteja. Kulmat mentiin tänäänkin vähän kanttaillen.

©Krista

Esteet oli tänään vähän erikoisempiakin. Vesimattoa ja roikkuvia jättiputkenpaloja. Piku ei niistä välittänyt. Kivaa oli että oli linjoja, niitä olen kaivannut.

©Krista

Alkuun tultiin ristikkoa ja sitten samaa pystynä. Päivän erikoisuus oli kumpaankin suuntaan väärä laukka esteen jälkeen. Loikittiin myös aavistuksen kaukaa. Sitten muutamat hypyt erikoisemmille, ensin ravissa. Ei kummallista.

©Krista

Rata hypättiin kahdesti. Aika maltillisilla korkeuksilla. Jotain 60 cm, jälkimmäisellä kierroksella osa oli ehkä 80 muttei läheskään kaikki. Eka kierros oli ok. Yksi ristilaukka ja lopun kaareville linjoille 3 ja 4 laukkaa. Välissä mainitsin että ns. neljän askeleen laukka ja muu säätöhomma on Pikun kanssa ihan hukassa. Ope ehdotti että tultaisiin linjoille 5 + 5. Tähän ei kyetty mutta muuten saatiin laukat vaihtumaan ja Piku posotti hyvää vauhtia. Tultiin 4 ja 4.

©Krista

Loppuun sain kinuttua vielä sakkokierroksen ja onnistuttiin tulemaan 5 ja 5. Erittäin hyvä, sillä se olisi jäänyt kaivelemaan pahasti. Vähän sillisalaatti oli tämä tunti. Vähän erikoisesteitä, vähän säätelyä, vähän linjoja. Aika vähän hyppyjä. Olisin voinut ottaa enemmän toistoja ja sitä itse säätelyä olisi kiva tehdä joskus enemmän puomeilla tai esteilläkin. Nyt se on enemmän alkuverkan sileän juttuja eikä siinäkään juuri säädellä vaan posotetaan.

©Krista

Loppukäynnit käytiin tietä pitkin maastossa.

©Krista

Ongelmia:
ponnistuspaikat oli vähän kaukana
alkuverkassa esteen jälkeen väärät laukat
ekalla yrityksellä laukka ei säätynyt

Parannusta:
Piku ei välittänyt erikoisesteistä yhtä pitkää katsetta enempää
esteet tosi maltillisen kokoisia
sain 5 ja 5 laukkaa mahtumaan väliin


©Krista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora