maanantai 4. toukokuuta 2015

Rataa erikoisesteillä ja kääntelyä

Maanantain hyppytunnille sain taas Pikun arveluideni mukaan. Jossain vaiheessa tosin iski dementia enkä muistanut pyytää ketään varustamaan ruunaa valmiiksi. Oltiin sitten muutama minuutti myöhässä kun kävin ensin purkamassa Rozen ja etsin vielä Pikulle etusuojat.

©Iida

Piku oli taas reippaana. Volteilla meno meinasi vähän hidastua. Vaan yhä ruuna pyöristyi ihan alkuraveista asti hetkittäin. Laukassa kanttailtiin vähän vähemmän. Haastavaa oli pitää tempoa samana. Päädyin sitten vähän himmailemaan suorilla ettei voltille hyytyminen olisi niin selvää.

©Iida

Verkkaesteenä tultiin ristikkoa/pystyä. Pidin homman paremmin näpeissä ja ponnistettiin joka kerta sieltä mistä minä halusin. Aika hyvin tuli myötälaukkoja, jokunen väärä oikeaan kierroksen. Este nousi ehkä kasikymppiin ja rupesi näyttämään pelottavan isolta. Kummaa.

©Iida
©Iida

Muita esteitä ei taidettu tulla alle. Rataa sitten. Saatiin kunnia aloittaa (3 ratsukkoa) ja kun kertasin rataa kolmatta kertaa niin ope meinasi jo muuttaa järjestystä. Eihän se käy. Paikalle oli viritelty erikoisesteitä mutta ei Piku niistä välittänyt. Oikeassa kierroksessa pysty, tiukka vasen, oksereista tehty sarja (1 laukka), vasemmalle, tötsäpysty, tiukka vasen, tynnyripysty, oikea ja lopuksi vielä tynnyrit ja vasemmalle.

©Iida
©Iida

Ekalla kierroksella esteet oli maltillisia, n. 60 - 80 cm. Mentiin kunnon haipakkaa ja tiukoilla teillä. Vähän uusintamenoa. Laukat vaihtui ja oli sujuvaa. Toiselle kierrokselle esteet nousi vähän. Nyt lopussa vauhti vähän hyytyi ja pari kertaa piti maiskuttaa ponnistuksessa. Ehkä vähän ristilaukkaa mutta muuten yhä sangen sujuva. Ope sanoi että ollaan vähän turhankin innolla kääntymässä heti esteeltä. Olipahan ainakin fokus aina seuraavassa.

©Iida
©Iida

Sitten kysyttiin että hypätäänkö jotain yksittäistä vai samaa. Toivoin rataa. Vikalle kierrokselle esteitä nostettiin yhä. Näyttivät mokomat pelottavan suurilta vaikka tarkistusmittaus sanoi että suurin osa kasikympissä, yksi 85 ja sarja vähemmän. Nyt lähdin itse asenteella että edetään ja tehdään kunnon suorat jätöt. Näin tehtiin vaikka Piku vähän yrittikin puskea kaarteissa sisään. Myötälaukat, hyvä eteneminen eikä mitään empimistä. Ei sakkoja. Kaikki olivat oikein tyytyväisiä.

©Iida
©Iida

Piku on aikamoinen automaattiratsu tällaiseen. Innokas ja katsoo jalkansa itse. Tänään minä määräsin ponnistuspaikat. Yhä voisi olla vähän parempi näppituntuma laukkaan että ponnistuspaikat saisi paremmin kohdilleen. Ei tule ihan niin hyvin takaisin kuin tahtoisin. Mutta hyvin parannettu edelliskertaan verrattuna. Loppukäynnit käytiin maastossa.

©Iida
©Iida

Ongelmia:
muutama väärä laukka alussa
ponnistuspaikat voisi olla vielä paremmat
vähän kanttailee ja puskee kaarteissa sisään

Parannusta:
kääntyi ja eteni
ei välittänyt erikoisesteistä
ei ehkä pudotettu mitään

©Iida

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora