sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Pitkästä aikaa 90 cm kisoissa

Kisat jatkuivat Uotilassa Fossilla 90 cm luokalla. Välissä ruuna hyppäsi 70 cm myös toisella kuskilla vauhdikkaasti. En jaksanut kävellä rataa uudestaan, joten taas lennossa vaihto. Päästiin samantien maneesiin verkkaamaan. Ei ollut suurta tungosta luokkaan, sillä verkassa oli samat 4 meidän torstaitunnin kuskia samoilla ratsuilla kuin viime aikoina torstaisin. Opelta sain vinkkiä että Fossi pitää saada kädestä irti. Taisi tulla jotain muutakin. Ihan hyödyllistä. Otettiin samat verkkahypyt kuin aiemminkin. Hepo oli ehkä aavistuksen rauhallisempi. Korkeus ei tuntunut pahalta. Taas taidettiin pudotella.

Kuvittelin olevani ekana mutta olinkin vasta toinen. Odoteltiin kulmassa ekan suorituksen ajan ja Fossi seisoi tosi nätisti paikoillaan. Oman vuoron koittaessa taas vitonen eli ns. nollaeste alle. Vihellys tuli heti perään, joten jatkettiin samalla laukalla ykköselle. Nyt taisin olla paremmin hereillä korjaamassa väärät laukat. Fossi ei kiihdytellyt yhtä pahasti mutta tasaista meidän meno ei ollut. Kovin pitkälle ei päästy kun ensimmäinen puomi tarttui mukaan. Siitä tuli jonkin sortin tahtirikko. Fossi kiihtyi ja minä hidastin. Ruvettiin ajautumaan kaikille esteille ihan liian juureen ja hypättiin pikemminkin läpi kuin yli. Hirveää kolinaa ja sekosin laskuissakin. Ysin jälkeen osasin suosiolla kääntää sivuun.

Itse korkeus ei ollut paha mutta eihän tämä nyt kovin tyylikästä ollut. Tuomari kommentoi positiivisesti että sehän näytti ihan hallitulta. Kysyin että montako putosi ja vastaus oli 4. 16 vp siis. Voiko tällä tuloksella sanoa että ollaan oikealla tasolla? Päästiin kuitenkin hyväksytysti maaliin, siitä voi jo riemuita. Nolliin tuskin tullaan tällä menolla pääsemäänkään. Kertaalleen ollaan vissiin treeneissä päästy rata puhtaasti. Katsotaan kuinka pitkään haaveilen niistä metrin radoista. Pitäisi saada vähän automaatimpi ratsu, jolla olisi omia visioita ponnistuspaikoista. Sitä odotellessa lisää treeniä.

Kuten tallikoulumestaruudet niin myös estemestaruudet arvosteltiin 70 ja 90 samassa. Rata taisi lopulta olla aika vaikea, sillä tuli aika paljon hylsyjä ja tuplanollia oli 3 vai 4. Ysikympissä kaikille tuli virheitä jo ykkösvaiheelta. Eli ihan mahdollista että meidän 70-ratamme 8 vp:llä saattoi olla jopa puolenvälin paremmalla puolen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora