maanantai 3. marraskuuta 2014

Elämän tarkoitus

Maanantaina sain koulutunnille Harmonian. Kuskeja oli tälläkin tunnilla kivasti vain 4. Ahkera apulaiseni Anni hoiti Harmonian paikalle ja purki Pönän. Kiitos! Hoo oli saanut (taas) satulasta hiertymiä säkäänsä ja kainaloihin, joten ohjeena oli mennä ilman satulaa. Mikäs siinä. Penkiltä kyytiin.

Harmonia oli tänään melko tasainen. Liikkui pohkeista eteen ja hidasti istunnalla. Ei hätäillyt pois alta, pikemminkin hitaili. Istuin koko tunnin harjoitusistunnassa. Loppua kohti rupesi takamus olemaan niin hellänä että keventelyaikeet tyrehtyi nopeasti. Alkuun tehtiin paljon ohjattuja tehtäviä. Siirtymiä ja täyskaartoja.

Pääteemana tänään oli hevosen suoruus. Alunperin ope kuulemma kaavaili vastalaukkoja mutta ei sellaisiin kannata mennä ennen kuin ratsu on suora. Ravissa vähän hapuiltiin, laukassa poikkeuksellisesti kummassakin kierroksessa takaosa karkasi sisälle. Vasemmassa korjasin tekemällä avoa. Oikeassa kierroksessa sain korjattua suoristamalla itseni. Vasemmassa taisi lopulta mennä paremmin suoraan. Tässä mennään mielestäni vähän metsään, sillä parempi olisi löytää vinouden syy istunnastani ja poistaa itse aiheuttaja. Avolla suoristaminen on virheiden peittelyä. Ope kyllä totesi että pääasia että saan sen menemään suoraan. Saatiin tehtyä aika täsmälliset tiet. Oikea laukka oli taas reippaampaa. Hauska oli huomata open vinkistä että Hoo nosti laukat myös täysin ilman ulkopohjetta.

Välillä oli hieman hankala päästä laukassa suoraan kun tuuli ja tihutti naamalle niin ettei meinannut nähdä eteen eikä kuulla.

Mentiin myös väistöjä. Käynnissä ja ravissa. Oikealle väisti helpommin. Kuulemma jo lähes sidepassia eli pitäisi muistaa myös edetä. Vasemmalle (eli oikean pohkeen väistö) oli vinkkarampi. Vähän jäykempi ja takaosa saattoi lähteä edelle. Tehtiin ravissa myös siksakväistöä. Ihan ok mutta olisin kaivannut vielä vähän rennompaa ratsua. Sisäohjan liikuttelu ei auttanut.

Pääosin Harmonia kulki koko tunnin aika tasaisen pyöreänä. Volteilla oli välillä vähän liirausta, jäykistelyä ja väistöaskelia. Mutta tänään myös komensin niistä. Heppa jäi selvästi kaipaamaan välikäyntejä ja omin luvin annoin hetken venyttää. Lopputunnista silti meinasi painua turhan matalaksi ja sain pohkeilla tehdä töitä. Kun väistöt ja suoraan laukat oli riittävän hyviä niin loppuverkassa volttien pyörittelyn sijasta tein uteliaisuudesta ravista jokusen pysähdyksen sekä temponmuutoksia. Reagoi aika kivasti. Pysähdykset tuli vetämättä ja pyöreinä. Raviin takaisin vähän hitaammin. Venytti (kiihdytti) myös kelvosti eteen. Lävistäjä oli ok mutta aiemmin tunnilla tuli hienompi. Sain lyhennettyäkin menoa. Erittäin selvät erot.

Lopuksi ope otti meidät vielä pääty-ympyrälle syyniin. Vähän lisää ravia, ei saa painua turhan matalaksi ja rupesi olemaan oikein bueno. Tamma ravasi pyöreänä rungon läpi selkäänsä käyttäen. Myös reippaahkossa menossa oli helppo istua kyydissä. Suunnanvaihdossa tuli vähän ei-toivottuja ristiaskelia takaa mutta myös voltilla meno pysyi hyvänä. Toki sai vähän varmistella ettei hyytynyt. Siirtymä käyntiin onnistui myös pyöreänä. Ei töksähdetty. Siitä tamma ansaitsi pitkät ohjat ja lepokäynnit. Hienosti tehty! Vaikka keli ei hellinyt niin en olisi mieluummin ollut missään muualla. Harmonian selässä on minun elämäni onnellinen kohta.

Mikä erikoista niin tunnin jälkeen tallissa sain harjata tamman läpi ilman luimuja. Poikkeuksellista.

Ongelmia:
takapuoli kipeytyi
pientä kiemurtelua
takaosa heitti kummassakin kierroksessa sisään

Parannusta:
ei mitään ilkeitä metkuja mulle
sangen tasainen
helppo istua kyydissä ilman satulaa, myös laukan jälkeisessä ravissa
loppuravit oli oikein letkeät
laukat nousi helposti ja myös ilman ulkopohjetta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora