lauantai 1. marraskuuta 2014

Ransun ensimmäiset pystyt

Lauantaina oli tarkoitus mennä klo 15 tunnille mutta koska se oli ylibuukattu niin aamulla tuli puhelinsoitto että tahtoisinko tulla mieluummin miniestekurssille hyppäämään Ransulla. Totesin että onpa hauskaa kun viikko sitten juuri siitä haaveilin. Kuulemma haaveeni oli päätyneet tallinpitäjän korviin ja siksi tällaista ehdotti. Mutta tottakai tahdoin.

Hepo oli tänään hoitaessa edelliskertaa asiallisemmin. Esteitä kasattiin kaksi 12,5 metrin linjaa. Maapuomi, ristikko ja pysty. Toinen pitkän sivun suuntaisesti, toinen lävistäjälle. Ulkona oli jokunen aste pakkasta, maneesissa nolla. Ratsukoita oli lopulta 7. Tämä oli Ransulle kuulemma vasta kolmas hyppykerta.

Alkuverkassa tultiin maapuomeja kevyessä istunnassa ravissa. Meni ihan ok, ei katsellut puomeja. Meiltä kaivattiin jopa vähän rauhallisempaa menoa vaikkei mielestäni menty edes lujaa. Hieman yllätti että alkuverkoissa ei laukattu ollenkaan. Vilu hiipi puseroon ja alkuverkkojen jälkeen laitoin takin päälle. Harvemmin näin päin.

Ravissa tultiin ympyrä alle ja tehtäväkin ravissa. Ristikot oli alkuun niin pieniä että hyvin malttoi hepat ravata. Ei ongelmia. Useampi kierros näin. Sitten saatiin nostaa ekalta laukka. Meidän laukannostot ei olleet kovin säpäköitä mutta lopulta päästiin aina laukkaan. Hepo pysyi myös hyvin linjalla eikä valunut uralle.

Sitten sama lävistäjällä. Taidettiin tulla samantien laukassa. Ekalla kerralla laukkalähestymisellä Ransu meni tokasta esteestä ohi. Uudella yrityksellä osuttiin. Sitten tultiin kummatkin tehtävät putkeen. Me molemmat ravilähestymisillä. Vikalle kierrokselle toivoin että saadaanko hypätä pystyjä ja saatiinhan me. Eka väli meni superhienosti ja laukkakin nousi heti ekasta hypystä. Jälkimmäisellä välillä taisi tulla esteiden väliin vähän ravia ennen kuin laukka nousi. Mutta osuttiin edelleen ja Ransun ensimmäiset minipystyt meni hyvin. Estekorkeus oli todella maltillista, ehkä 50 cm.

Ransulla oli hauska hypätä. Tosin vähän reippaammassa tahdissa etenevä tunti olisi ollut mukavampi. Kylmässä seisoskelu ei tuntunut kovin mielekkäältä. Toki heppaa ei voi ekoilla kerroilla kovin rasittaa. Mutta huomaa että olen tottunut vähän erilaisiin estetunteihin kuin osastossa seisoskeluun. Vaikka tässä oli väkimäärän takia tunti ja vartti toiminta-aikaa niin ehkä kahdessa porukassa 40 + 40 minuuttia olisi ainakin itseäni motivoinut paremmin.

Ransun kanssa olisi hauska kokeilla seuraavaksi ihan vaikka puomien laukkaamista. Kaarevilla linjoilla sellaista on kuulemma jo harjoteltu.

Ongelmia:
yksi ohimeno
tuli kylmä
liikaa odottelua

Parannusta:
hyppäsi kivasti
ei kiihdytellyt

Tältä se näytti:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora