sunnuntai 2. marraskuuta 2014

Kääntöavut hukassa esteillä

Sunnuntaina jatkoin toisen tunnin putkeen. Esteitä Jatsilla. Hepo oli kuulemma jo kolmatta tuntia putkeen hommissa, joista eka oli alkeistunti. Ensin siis suojat jalkaan ja apuohjien purku. Kolmas suokkiruuna esteille viikon sisällä. Jopas.

Alkuverkassa hepo meni aika suoraviivaisesti. Ympyröillä oli ongelmia sisäpohkeiden kanssa. Tänään jotenkin erityisen paljon. Kummassakin kierroksessa puski kulmissakin sisään. Kaarevilla teillä myös tahti heijasi. Laukassa meno oli pitkillä sivuilla tosi reipasta.

Puomit tultiin kivasti. Hepo osasi itse asetella jalkansa väleihin hyvin. Kuskilla oli varsinkin vasemmassa kierroksessa ohjausongelmia. Ensin puskettiin kulmassa tosi pahasti sisään ja sitten meinasi lähteä kiihdyttelemään ulos eikä kääntynyt ulkopohkeella. Joka puomilla piti huijata sisäohjalla ettei karata linjalta ulos. Kavaleteilla sama. Kertaalleen toin huonosti ja tuli söhötystä askeliin, muuten meni kääntöongelmia lukuunottamatta ihan hyvin. Vauhdilla ja innokkaasti.

Toisessa päässä oli kaksi ristikkoa ympyrällä. Väliin piti saada 3-4 askelta. Mentiin pääosin kolmella mutta tuli myös 4 ja kertaalleen jopa 5 kun pullahdettiin välissä ulos. Tuli myös yksi kielto kun pullahduksen jälkeen reitti esteelle meni turhan hankalaksi. Seuraavalla yrityksellä päästiin kuitenkin yli. Ope sanoi että herkempi olisi suuttunut ja kieltänyt uudestaan. Ristikoilla oli samat kääntöongelmat kuin toisessakin päässä.

Tultiin kaksi kierrosta. Väliin lisättiin vinosti hypättävä suunnanvaihtopysty, jonka alla oli valkoisia äksiä. Se oli tokalla kierroksella n. 75 cm, ristikot n. 60 cm. Eka kierros meni muistaakseni ihan hyvin. Mitä nyt kavaletille taisi tulla joku lapsus kuskille kun lähdettiin kaukaa. Laukat vaihtui ja oltiin yhdessä menossa. Toinen kierros ei ollut yhtä tyylikäs. Jatsi loikki etäämpää kuin arvelin ja olin vähän jäljessä. Useammassa hypyssä pompin sitten kahta korkeampaa kuin ratsu. Laukat vaihtui silti. Vikassa hypyssä oltiin vihdoin taas yhdessä menossa.

Ope lohdutti että Jatsia ei näyttänyt yhtään haittaavan. Yritin väleissä aina kehua hyväksi. Innoissaan ja vauhdilla hyppäsi ja kiva Jatsilla on hypätä. Omaa vuoroa odotellessa yritin ratsastaa pohkeitani läpi. Vasemmalla väistää takaosaa ulos ja oikealla kääntää etuosaa sisään. Vähän jäi vajaaksi. Heppa oli innokas eikä aina olisi malttanut kävellä. Liikkeellelähdöt oli vauhdikkaita.

Ongelmia:
ei kuunnellut sisäpohjetta kummassakaan kierroksessa
vasen laukka oli huonomman tuntuinen
yksi kielto

Parannusta:
laukat vaihtui hyvin
hyppäsi innokkaasti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora