maanantai 10. marraskuuta 2014

Pukkipäivä

Maanantaina kuulin heti tallin pihalla että saan estetunnille Wanesan ja poni on jo hommissa. Jäin siis saman tien kasaamaan esteitä. 3 metrin innaritehtävä pysty-okseri-pysty sekä kaksi yksittäistä pystyä. Kenttä oli käsittämättömän hyvässä kunnossa perjantaihin verrattuna. Toinen takakulma oli vähän märkä, muualta hyvä.

Samalla tuli seurattua että ponini oli virkkuna. Laukassa sen pieni pukki oli vielä soma mutta kun tamma loppuraveissa heitti takapuolta ihan kunnolla ja kuski muksahti tantereeseen ei ollut enää yhtään hauskaa. Onneksi ei käynyt mitään. Lisäjännitykseksi ope sitten kertoi että tänään hypätään ilman satulaa. Jahas! Keräsin ehkä vähän turhia tutinoita. Ratsukoita tunnilla oli 5. Kelinä kostea +5°C.

Yritin askarrella tamman tukkaa pois edestä. Käytännössä sain yli puolet ponnareista poikki. Mutta lopulta tuli 3 jonkun sortin ponnaria. Ei huopia vaan kuski kyytiin. Alkuverkassa pidin puolipitkät ohjat. Käynnissä ja ravissa meni ihan ok. Kääntyi jopa voltit puolipitkällä ohjalla kun sain istuntani kohdilleen. Ohjista vetämällä vain liirasi ulos. Alkulaukat mentiin varmuuden vuoksi alkeistyyliin eli käveltiin osastossa ja eka laukkasi vikan kiinni. Pikkuruisia ohjausongelmia mutta ei pukkeja. Sama kumpaankin suuntaan pari kertaa.

Verkkahypyt tultiin ristikolle ravissa. Alkuun suht ok. Laukassa alkoi pukittelu. Ei mitään valtavaa mutta kävin kertaalleen kaulalla. Pidin edelleen oikealla kädellä tiukasti harjasta. Tätä jonkun verran. Kerran vedettiin etäältä ohi kun poni juoni omiaan.

Sitten hypättiin jumppaa. Ekalla kerralla tuli ajatusvirhe ja olisin ottanut ekaan väliin yhden askeleen. Mutta tämä olikin innariväleillä. Aika reippaasti piti tulla sisään että sujui myös ulos. Vähän liirattiin reunoille mutta poni ei ajatellutkaan jättää hyppäämättä. Muutaman kerran päästiin myötälaukassa alas. Valitettavan paljon tuli vääriä alastuloon.

Tultiin vielä ratakierros. Huusin omaksi lähtövuoroksi kolmosen. Jännitys lisääntyi kun yksi hepoista oli aika lennokkaalla tuulella ja takamus nousi ilmavasti. Ristikko, jumppa, ristikko ja pysty. Kaikki hypättiin valolta poispäin. Wanesa liikkui mukavasti ja hyppäsi mielellään. Yhdessä välissä oltiin ristilaukalla. Käytiin ravissa ja ajattelin että laukka korjaantui. Mutta kuulemma vedeltiin ristilaukalla. Täh! Joko ponilla on supertasainen ristilaukka tai sitten kuskilla oli ylimääräisiä kierroksia niin paljon ettei keskittyminen riittänyt. Esteet oli n. 50 - 60 cm.

Lopuksi hypättiin vielä jumppa. Kun nostin kulmasta laukkaa niin poni meinasi lähteä kiikuttelemaan. Pidäte tuli tehtyä juuri oikeaan aikaan ja tarpeeksi napakasti. Sinne jäi vikurointihalut. Okseri oli noussut välissä mutta hienosti yli. Olin samaa mieltä että meille riitti.

Loppuraveissa poni tasottui kivaksi. Pidin yhä suht tiukkaa kuria.

Ope kommentoi että poni meni hyvin mutta multa ois voinut vaatia vielä vähän enemmän. Vähemmän harjassa roikkumista ja enemmän ratsastusta. Tunnustan. Eihän se niin kamalaa ollut. Pitäisi vaan luottaa siihen että ponin pukeissa pysyy kyllä mukana kunhan ei anna sen nykiä päätä alas. Satulattomuus toi tänään lisäjännitystä.

Ongelmia:
pukitteleva poni
kuski taisi jännittää vähän liikaa

Parannusta:
ei kieltoja
kuski pysyi kyydissä
eihän ne pukit niin pahoja olleet

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora