perjantai 14. marraskuuta 2014

Tasapainoilua

Perjantaina piti tietysti tuppautua illalla ratsastamaan kun ei ollut parempaakaan tekemistä. Tällä kertaa en riskeerannut vaan laitoin jo kyselyyn toiveen Harmoniasta. Hoo myös luvattiin.

Tallilla kysyin että saanko jatkaa ilman satulaa. Lupa herui. Ratsukoita tunnilla oli 5 ja pitkästä aikaa meitä opetti nk. kesäope. Keli oli nollan tuntumassa. Kenttä oli tosi hyvässä kunnossa.

Tamma oli semikiltti hoitaessa. Pelkällä harjalla uhkailu ei auttanut vaan lopulta oli haettava raippa käteen. Asenteeni oli ”jos et ole kiltisti niin syön sinut”. Ei ihan auktoriteetti riittänyt. Väistö- ja talutusharjoitukset meni kuitenkin ihan ok.

Alkutunti tehtiin voltteja käynnissä ja pitkät sivut mentiin ravissa. Hepo oli jotenkin nippuuntuneen oloinen. Jännittyi ja lyhensi kaulaa mutta takajalat tuli kaukana takana ja selkä painui notkolle. Ilman satulaa tunsi selän jännitykset hyvin. Yritin saada sitä vähän rennommaksi, mieluummin vaikka pidemmälle kaulalle. Ravi oli alkuun vähän hiipimistä. Ope kaipasi enemmän liikettä ja lopulta kun rupesin komentamaan kunnolla liikkumaan niin muukin helpottui.

Jakauduttiin ympyröille tekemään siirtymisiä. Saatiin Hartsan kanssa ihan oma ympyrä. Oi että oli taas hankalaa ylipäänsä pysyä ympyrällä. Tammalla oli kummaa liirailua. Uralla oli hankala päästä käymään, takaosa kulki omia reittejään jne. Mutta lohikäärmehän kuulostaa aika luikerolta. Ravia, käyntiä ja pysähdyksiä alkuun. Yli 3/4 ympyrää harjotusravissa oli meille liian pitkä yhtenäinen pätkä. Meno parani kun rupesin tekemään vähän omia temponmuutoksia. Hyvin tuli ravista käyntiin tai seis, takaisin liikkeelle lähti vähän tahmeammin.

Tehtävää vaihdettiin ja puoli ympyrää ravissa, puomille seis, laukannosto ja puoli ympyrää laukkaa. Taisi nostaa joka kerta oikein. Vaan ite varmistelin ja kippasin nostossa etukenoon. Kun lakkasin kenoutumasta niin laukat lakkasi nousemasta. Pyysin välillä ihan kunnolla eteen. Kivointa oli tehdä omia kontrolliharjotuksia. Laukasta kahdessa askeleessa seis juuri vetämättä! Huippua! Ihana että joku kuuntelee pidätteitä. Ja toiseen suuntaan samat jutut.

Lopuksi ruvettiin tulemaan ympyrää mutterina. Yritin alkuun 8 suoralla sivulla mutta 6 sopi paremmin. Ratsu rupesi letkistymään ja liikkui. Kun vaihdettiin suuntaa niin muoto ei noussut yhtään asetuksen vaihtuessa. Jes! Opekin kehui että kulkee kouluratsun muodossa eikä pitkänä kuten yleensä. Kivalta tuntuikin. Eteni ja oli suht kevyt edestä. Ei ihan priimaa mutta 99,5 %. Laukkoja olisi ollut kiva ottaa vielä vähän lisää mutta sitten aika oli jo lopussa ja oli loppukäyntien aika.

Ihana Harmonia! Ei mitään omia vinkeitä ratsailla. Takamus tuli taas helläksi muttei ihan pahiten. Tunnin jälkeen harjatessa taisi tulla yksi luimu.

Samoissa puuhissa ilman satulaa kimoilemassa oli tänään myös Anne toisella puolen Suomea.

Ongelmia:
tallikäytös ei priimaa
ympyrällä pysyminen
olisi voinut olla vähän rennompi alkuun

Parannusta:
kuunteli pidätteet hyvin
ei säikkyjä tai kyttäystä kentällä
lopuksi tuli aika hyväksi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora