maanantai 24. marraskuuta 2014

Sokerin piilevät menohalut

Maanantaina menin vähän epäilevänä tallille. Ajattelin että estetunnille tulee joku vähän vähemmän mieluisa ratsu ja pelkäsin Ekkua. Osuma tuli Sokeriin enkä siitäkään hirmuisesti riemuinnut meidän kisahyytymisten jälkeen. Tamma oli ollut jo hommissa mutta harjasin sen silti. Koulupenkki estetunnille. Ratsukoita tunnilla oli 5.

Alkukäynneissä Sokeri eteni ihan kelvosti. Ravi alotettiin vähän hitaahkosti ja heti pääsi ope sanomaan että lisää vauhtia. Tulihan sitä kun komensi. Lopulta aika hienostikin. Juoksijoiden sukua. Käynnissä ja ravissa alotettiin volttailulla ja taivuttelulla. Meillä oli puolieroja. Sokeri myötäsi lopulta suht helpostikin mutta en osannut pitää tuntumaa tarpeeksi tasaisena, joten oli aika epätasaista. Ohjat valui jatkuvasti pidemmiksi. Ajattelin vissiin ratsastaa ensin matalaan turpamyyryyn ja nostaa siitä. Vähän etupainoistahan se oli.

Laukka rullasi ihanan helposti ja nousi näppärästi. Volteilla hyytyi vähän mutta suorilla usvatin kunnolla eteen. Irtosihan sitä vauhtia.

Esteitä oli tänään kasattu pysty, okseri ja kaksi 3 esteen jumppasarjaa innarivälein. Korkeudet hyvin maltillisia, lopussa max 65 cm.

Verkkahypyt tultiin tavalliseen tapaan ristikolle. Taidettiin tulla lähinnä lujaa ja laakana, joten taidettiin pudottaa ja kolistella jokusen kerran. Laukat taisi pysyä myötäisinä. Sitten hypättiin okseria vasemmassa kierroksessa. Ekalla kerrallla askel ei osunut, joten Sokeri varmisteli paikan ravilla. Tästä saatiin huutia. Jatkossa tultiin sitten niin reippaasti ettei ravia enää näkynyt. Lopuksi vielä 3 esteen innarisarja pari kertaa. Ensin vähän matalasti mutta jälkimmäinen kerta oli open mielestä hyvä. Sokeri teki kuten Piku ja oli esteen jälkeen heti kanttailemassa sivulle. Uusintatiet mielessä.

Sitten hypättiin 4 tehtävän rata. Ristikko, oikealle, okseri, vasemmalle, eka jumppa, tiukka vasen ja toka jumppa ja vasen. Mentiin aika lujaa. Ekasta taidettiin enemmän juosta läpi kun hypätä. Olin kokonaan unohtanut että pitää nostaa keulaakin eikä vain posottaa täysiä. Saatettiin ottaa toinenkin pudotus sekä jotain raviaskelia. Selvittiin mutta siistimpääkin olisi voinut olla.

Toiselle kierrokselle vaihdettiin vähän hyppyjärjestystä. Edelleen hypättiin kaikki valolta poispäin. Nyt ensin pystyksi noussut ristikko, oikealle, eka jumppa, oikealle, okseri, vasen ja toka jumppa. Mentiin kunnon haipakkaa ja tiukoilla teillä. Sokeri sai jalkansa nostettua yli ja muistin ainakin osittain oman hommani keulan kohottajana. Kiva oli että reipas meno löytyi aika helposti eikä itse radan ratsastus ollut raskasta. Vikalla jumpalla kolautettiin keskimmäiseen mutta pysyi ylhäällä. Eli muuten priimaa mutta yksi pieni tyylivirhe. Eipä haitannut yhtään hypätä Sokerilla. Tällä menolla nousi pari pykälää suosikkilistallani.

Hyppyjen jälkeen ehdittiin ottaa vähän ravia ennen kun piti poistua kentältä irtohevosen metsästystä varten. Virallisia loppuverkkoja ei siis ollut. Annoin Sokerin seuraavalle kuskille.

Ongelmia:
jokunen pudotus
vähän etupainoista menoa

Parannusta:
liikkui ihanan heposti
ohjautui hyvin
ei kieltoja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora