maanantai 24. marraskuuta 2014

Täsmällisyyttä siirtymiin

Koulutunnille sain onneksi ihanaisen Harmonian. Satulasta ei ollut mainintaa mutta päätin mennä vielä ilman. Ida laittoi hepan kuntoon. Ratsukoita tunnilla oli 5. Keli yhä nollissa, kenttä hyvässä kunnossa. Ei lunta kentällä. Eikä Hoolla vieläkään talvikenkiä.

Käveltiin suht pitkään alkuun ja tehtiin taas alkujumpat ratsailla. Viikko sitten estetunnilla taidettiin alottaa voimistelut. Hoo mennä tallusteli ilman että välitti heilumisistani. Itse hommat alotettiin aika pian ravilla. Eli ratsuun ei ollut juuri otetta ja tamma juoksenteli reippaasti pää pystyssä. Olikohan sillä liikaa virtaa vai selkä jumissa ilman satulaa pomppivasta kuskista? Kivan helppo kyydissä oli olla vaikka tamma olisi tehnyt mitä. Ohjeina oli alkuverkassa ottaa välillä yksi pitkä sivu laukkaa. Oikeassa kierroksessa eka yritys toi kunnon viipotusvautiravin. En tiennytkään että Hoo osaa ravata niin lujaa. Kuskilla meni käkätykseksi. Osaan nostaa laukan, jepjep. Seuraava yritys onnistui.

Ylöspäin siirtymät ei olleet ihan parhaasta päästä mutta kyllä sitä vauhtia sitten aina löytyi. Ja vaikka ratsu veteli mimmosta kyytiä niin sen sai pidätteillä hyvinkin nopeasti haltuun.

Edellisen estetunnin esteet oli kentällä vielä pystyssä. Niistä tehtiin meille 2 ravipuomia, joita oli tarkoitus ylittää ravissa loivalla kiemuralla. Hoo oli innoissaan menossa. Välillä välistä puuttui askelia ja esittipä tamma tähän okserihypynkin. Pari kertaa loikattiin kummatkin puomit laukassa yli. Ope sitten käski ottamaan tammaa kuulolle. Selvittiin lopulta ihan asiallisesti ravissakin.

Vähän väkersin käyntiä väliin että sain valkoisen paremmin kuulolle. Aika paljon tehtiin ohjattuja siirtymiä askellajista toiseen sekä täyskaartoja. Laukkaakin mentiin kivasti välillä pidempiäkin pätkiä. Sekä ravissa että laukassa Hoo oli kovasti menossa. Ravissa välillä innostui poikittamaankin. Pyöreys parani käyntitarkistuksen jälkeen ja pysähdykset oli tosi hyviä. Mutta lopullinen naksahdus jäi puuttumaan. Loppua kohti tamma rupesi makoilemaan liian matalana ja nostoyritykseni saivat sen aukomaan suuta. Yritin pitää suorana ja volteilla välillä jopa väistää takasia ulos. Ei tullut hyvää.

Laukassa oltaisiin tänään päästy varmasti kunnon haipakkaa. Annoin edetä reippaasti mutten pyytänyt enää enempää. Laukasta käyntiin tuli ihanan helposti. Huonoimpia oli käynnistä raville, seuraavaksi hankalinta oli päästä pysähdyksistä raviin. Laukannostot taas olivat parhaimmillaan ihanan ilmavia. Muoto olisi voinut olla parempikin. Peruutuksetkin irtosivat tänään kivan helposti.

Ratsastuksellisesti ei ylletty tänään parhaimpaamme. Kulmissa taipui loppua kohti paremmin mutta alkutunti oli aikamoista läpijuoksua kiihdytellen. Vaan Hoon kanssa on niin kivaa. Tulen niin onnelliseksi!

Ratsastettiin kentältä tallin pihalle. Vasta matkalla muistui mieleen talvikenkien puute. Parkkiksen nurkalla tamma vähän hepuloikin mutta ei onneksi sinkoillut. Pysyttiin pystyssä ja tulin ennen liukkaita kohtia alas selästä. Tallissa oli muuten kiltisti harjatessa mutta kun kiersin tamman mielestä liian tiiviistä välistä takapuolen ja seinän välistä niin hermostui siitä. Hermostuin takaisin ja tilanne laukesi nopeasti.

Ongelmia:
kulmat
tasaisuus

Parannusta:
reipas
ei hötkyillyt vääriä liikkeitä (pukitellut)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora