maanantai 17. marraskuuta 2014

Jäykistelyä verkassa, helppoa menoa esteillä

Maanantaina sain estetunnille Pikun. Päivällä tuli viesti että koulutunnille ei ole lisäkseni muita tulijoita, joten se joudutaan perumaan. Voi harmi. Olisin kuulemma saanut mennä harmaalla (valkoisella) armaalla.

Esteitä kasattiin kentälle kaksi okseria ja kaksi pystyä, kaikki yksittäin. Koska tämä jäi päivän vikaksi tunniksi niin tehtiin alkuverkat ajan kanssa. Pikun kanssa oli jälleen kerran semmonen olo että koulutunti tulisi tarpeeseen. Ei taipunut eikä myödännyt. Osasi kyllä kaatua pohjetta vasten kulmissa ja volteilla. Ensin pitkin ohjin höntsäilyä, harjoteltiin kevyttä istuntaa. Sitten taivuttelua volteilla. Kunnon rääkki. Ravia ja laukkaa ihan huolella. Ja vähän lisää etenemistä. Takasten aktivointi oli tänään haastavaa. Kannuksia en laittanut koska aiemmin on liikkunut paremmin ilman.

Tuli sellainen olo että käyntityö olisi voinut olla tehokkaampaa. Vain pienet pätkät ravia ja laukkaa että ruuna herää mutta käynnissä itse työstö. Nyt jäi vähän puolitiehen ja tuntui että meni enemmän sekä ratsun että kuskin uuvutukseksi.

Verkkahypyt hypättiin valoa lähimpänä olleelle okserille. Ensin ristikko ja siitä sitten nousi ristikko-okseriksi. Pari väärää laukkaa, ehkä yksi pudotus. Mutta löytyi myös myötälaukat. Kulmassa eteni ihan hyvin mutta hidasti hieman ennen hyppyä. Siinä vaiheessa tuntui turhalta tehdä puolipidätteitä.

Päivän rata oli 4 hyppyä pitkä. Oltiin kolmantena vuorossa. Oikeassa laukassa lähin okseri, oikealle ympäri, pysty ja vasemmalle ympäri, toinen pysty ja oikealle ympäri ja vika okseri ja vasempaan. Vikalle okserille mentiin kummallakin kierroksella vähän linjasta yli. Samoin Piku oli vikan esteen jälkeen samantien kanttaamassa vasemmalle. Tehtiin vähän uusintatiet. Hepo kuitenkin eteni suht helposti. Laukat vaihtui jälkimmäisellä kierroksella kaikki kuten pitikin. Oli aika vaivatonta.

Lopuksi hypättiin vielä ekaa estettä jokusen kerran. Pikun hypyt vähän löysenivät, joten yritin napakoittaa raipalla. Korkeimmillaan taisi olla n. 90 cm. Isohko jo mutta yli päästiin silti. Hepo ei ollut kovin menossa kun esteen jälkeen oltiin useasti ravissa.

Kuumahan hepalle tästä tuli. Kuten myös kuskille, joka jätti tänään takinkin turvaliivin alle. Keli oli nollan kieppeillä, ratsukoita tunnilla 5.

Pohdin että tuolla ei oikein ole inhokkiratsuja esteille. Jopa Rosun kanssa homma on ihan siedettävää. Toisaalta ei ole kovin suuria suosikkejakaan nyt kun Harmonia ja Tytsy eivät ole valikoimissa. Kivoimpia hypätä nykyvalikoimista ovat olleet Dimka ja Ekku.

Ongelmia:
sileän työskentely
jatkuva oma eteenpäinpyrkimys

Parannusta:
laukat vaihtui helposti
hyppääminen oli vaivatonta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora