sunnuntai 2. marraskuuta 2014

Hyytynyt dieselmoottori tuupattavana

Sunnuntain koulutunnille haaveilin saavani jonkun vähän epätyypillisemmän ratsun. Toive toteutui muttei kovin mieluisalla tavalla: iso ja musta Eros. Keli nollissa ja ratsukoita tunnilla 9. Hoitaessa osasi käyttäytyä. Taidan olla vähän vierottunut apuohjista, sillä en edes muista koska olen viimeksi mennyt martingaalin kanssa.

Päivän aiheena oli väistöt. En ollut kovin innoissani. Alkuverkassa saatiin pari etenevää käyntiaskelta, muuten hyydyttiin. Ravi eteni paremmin mutta kaukana reippaasta sekin. Tuskaisaa. Laukat otettiin kolmen porukoissa ympyröillä. Eteni välillä, sitten pudotti salakavalasti raviin ja kun käskin ja komensin takaisin laukkaan niin pukitteli. Martingaalin kaulahihna oli hyvä kauhukahva. Pukit oli kuitenkin sen verran tossukoita että tippumisriskiä ei ollut.

Sitten tehtiin ympyrällä väistöjä. Käynnissä takaosaa ulos. Meidän meno oli pääosin kamalaa matamista. Välillä jaksoin komentaa enemmän, välillä en. Ope ehdotti ravipätkiä väliin herättelyksi. Suunnanvaihtojen yhteydessä otettiin taas laukkapätkät. Laukka oli kuulemma paremman näköistä. Painoa takaosalle ettei pukita, ei yliryhtiä kuskille. Pudotteli silti raviin ja pukitti kun komensin. Mutta kaikki pukit tuli siis ihan syystä. Ja ekat laukannostot onnistui ihan hyvin.

Taas vaan odotin että piina loppuu. Loppuraveissa hepo liikkui vähän paremmin. Meidän paras askellaji olisi luultavasti ollut harjoitusravi mutta sitä ei menty tänään yhtään. Eteen alas -venytykset jäi vähän puolitiehen. Hetkittäin pyöristyi mutta ei juuri venyttänyt.

Ongelmia:
liikkui huonosti
pudotteli laukasta raville
pukitti kun komensi takaisin laukkaan
aiemmin ollaan tehty hienoja siirtymiä ravista käyntiin, tällä kertaa ei yhtään

Parannusta:
pukit ei pelottaneet

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora